Vilvoorde-center Michael Kingma speelt rol in Stars Wars III

De Belgische competitie heeft er een attractie bij: Michael Kingma wordt de nieuwe center van Vilvoorde. Kingma maakte eerder ophef op een ander terrein omwille van zijn rol in Stars WarsIII, The Revenge of The Sith. Michael Kingma heeft Nederlandse ouders, maar leefde tot voor kort amper een zestal maanden in Nederland.

,,Een kleine beetje", is dan ook zijn antwoord op de vraag of hij onze taal machtig is.

,,Mijn vader verliet met zijn ouders op jonge leeftijd Nederland en trok

down under

. Toen hij op iets oudere leeftijd zijn geboorteland nog eens bezocht, kwam hij in contact met mijn moeder. Zij keerden op hun beurt terug naar Australië. Ik heb twee broers, Ronald en Maarten, en groeide op zes maanden na op in Sydney."

,,Mijn basketverleden? Ik begon met voetbal, maar omdat ik snel begon te groeien werd ik opgemerkt door een scout en kwam op twaalfjarige leeftijd in contact met de basketsport. Ik speelde eerst bij Manly Warringah Pirates en nadien bij Sydney Kings."

,,Met de Kings werd ik in 2003 kampioen van Australië. Na een jaartje Nieuw-Zeeland werd ik op het internet ontdekt door de Nederlandse bond. Daar ik over een dubbel paspoort (Ned/Aus) beschik, maakte ik begin augustus in Nederland mijn debuut voor Oranje: een speciaal moment."

,,Er was interesse van Groningen, maar uiteindelijk koos ik voor Vilvoorde. Waarom? Simpel, de Belgische competitie staat hoger aangeschreven dan de Nederlandse."

Michael Kingma, die dit weekend met Oranje deelneemt aan het vierlandentornooi van Luik, maakt voor het eerst kennis met België. ,,Ik heb al gesproken met de mensen van Vilvoorde. Na deze campagne (25 september) kom ik definitief naar Vilvoorde."

,,Uiteraard gingen de meeste gesprekken over mijn ervaringen in Star Wars. Om eerlijk te zijn, ik wist niet veel van die films af. Producer George Lucas was in Australië op zoek naar grote mensen. Laat me zeggen dat ik

in the right time on the right place

was."

,,Het was wel een ongelooflijke ervaring. Ik woonde twee weken op de ranch van Lucas in San Francisco. Ik speel de rol van Generaal Tarfull, een kolossale

wookie

krijger die soortgenoot Chewbacca te hulp komt."

,,Neen, ik had geen hoofdrol, maar kom toch een tiental minuten in de film voor. Hij verschijnt pas in de loop van 2005, maar ik kan je wel meegeven dat ik niet sterf. Misschien zit er in de toekomst nog wel een rolletje in."

Waarom

Wild Man

zijn nickname is, is ook duidelijk. ,,Ik sta vooral bekend om het stevige werk onder de borden. Ik ben immers een fysieke speler. Je zal dat wel snel merken."

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen