Tessa Wullaert is met zeven (!) goals opnieuw kwelduivel van Telstar: “Hoop dat ik twee wedstrijdballen naar huis mag nemen”

© Getty Images

Tessa Wullaert heeft in de Vrouwen Eredivisie een record gevestigd. De Belgische aanvalster van Fortuna Sittard maakte vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Telstar liefst zeven doelpunten. Fortuna won uiteindelijk met 8-0.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Wullaert scoorde voor rust vier keer en voegde daar in de tweede helft nog eens drie goals aan toe. In blessuretijd kreeg ze een publiekswissel. Charlotte Hulst nam vlak voor de pauze de 5-0 voor haar rekening. “Ik heb nog nooit zeven goals gemaakt in één wedstrijd, dus ik ben er zeker blij mee”, zei ze achteraf. “Ik hoop dat ik twee wedstrijdballen naar huis kan meenemen, als het mag van Telstar. Dat zou leuk zijn om bij de collectie thuis te leggen. Die ballen liggen namelijk allemaal bij ons mooi in de garage en er wordt altijd plaats gemaakt daarvoor, maar misschien moet ik binnenkort uitkijken naar een grotere garage.”

Voor aanvang van de wedstrijd liep Wullaert als aanvoerder van Fortuna Sittard in een speciaal shirt het veld op. Daarop stond de boodschap “Betaald voetbal = betaald worden”, verwijzend naar het eerder gemaakte statement van voetbalsters uit de Eredivisie over de slechte betalingen in Nederland. Ook Telstar-aanvoerder Kelly Steen droeg zo’n shirt.

Voor Wullaert was het haar twaalfde doelpunt in amper twee uitwedstrijden tegen Telstar. Eind maart vorig jaar was ze namelijk goed voor vijf goals.