UEFA Champions League > Hoofdtoernooi > Kwartfinale / Speeldag 1

Paris Saint-Germain - FC Barcelona

2 - 3
Ousmane Dembélé48'Vitinha50'
37'Raphinha62'Raphinha77'Andreas Christensen

46' Wissel

in: Bradley Barcola
out: Marco Asensio

48' Doelpunt

1-1 Ousmane Dembélé

50' Doelpunt

2-1 Vitinha
Assist: Fabián Ruiz

61' Wissel

in: Warren Zaïre-Emery
out: Lee Kang-in

65' Geel

Vitinha

85' Wissel

in: Gonçalo Ramos
out: Fabián Ruiz

89' Geel

Lucas Beraldo

34' Geel

Sergi Roberto

37' Doelpunt

0-1 Raphinha

61' Wissel

in: João Félix
out: Lamine Yamal

61' Wissel

in: Pedri
out: Sergi Roberto

62' Doelpunt

2-2 Raphinha
Assist: Pedri

75' Wissel

in: Andreas Christensen
out: Frenkie de Jong

76' Wissel

in: Ferran Torres
out: Raphinha

77' Doelpunt

2-3 Andreas Christensen
Assist: Ilkay Gündogan

82' Geel

Pau Cubarsí

86' Wissel

in: Fermin Lopez
out: Ilkay Gündogan

88' Geel

Andreas Christensen

89' Geel

Fermin Lopez
Start wedstrijd 21:01 Plaats Parijs Stadion Parc des Princes Toeschouwers 47 470 Scheidsrechter Anthony Taylor

Wat een comeback: Barcelona boekt spectaculaire zege tegen PSG dankzij gouden wissels van Xavi

Mooie goals, minstens even knappe assists én twee keer een straffe ommekeer. De heenwedstrijd van de Champions Leauge-kwartfinale tussen PSG en Barcelona in de kwartfinale van de Champions League was om duimen en vingers van af te likken. Barça trok uiteindelijk aan het langste eind en boekte een spectaculaire 2-3-zege.

In het Parc de Princes waren er niet enkel op het veld sterren te bewonderen. Ook in de tribune zat mooi volk met niemand minder dan Luis Figo, Ronaldinho en Frans bondscoach Didier Deschamps. Zij kregen net als wij een bijzonder aangename kwartfinale in de Champions League te zien.

PSG eiste meteen het balbezit op in eigen huis, waardoor het Barcelona niet lukte om hun geliefde spel op te leggen. Alleen leverde het overwicht van de Parijzenaars geen grote kansen op. Mbappé dreigde wel en zocht naar openingen, maar bij Barcelona stonden ze goed te verdedigen. Een schot van Lee kon Ter Stegen niet in verlegenheid brengen. Mendes pakte in de zestien uit met een weergaloze dribbel, maar zijn schot werd meteen nadien afgeblokt.

Cancelo kwam hier goed weg. Foto: AFP

Barcelona kwam wel goed weg toen Cancelo in de eigen zestien met zijn studs hoog in de lucht het been van Mbappé raakte. De Portugees werd gered door de buitenspelvlag, anders had hij allicht een rode kaart en een penalty op zijn geweten. Gaandeweg kon Barça daarna het evenwicht in de wedstrijd herstellen. De bezoekers toonden zich net voor rust plots zelfs gevaarlijker dan PSG.

Blunder PSG

Met dank aan Lamine Yamal. De aanvaller is nog altijd maar zestien, maar op talent staat geen leeftijd. Met een geniale ingeving dwong hij Donnarumma tot een tussenkomst. De PSG-doelman kende niet zijn beste avond en kreeg de bal niet goed weg, waardoor Raphinha in de rebound de 0-1 op het scorebord kon zetten. Even voordien had Donnarumma al geblunderd door onder een corner door te gaan. De poging van Lewandowski werd evenwel van de lijn gehaald door Mendes.

Lang kon Barcelona echter niet genieten van de voorsprong, want PSG kwam als een stoomtrein uit de kleedkamer na rust. PSG zette in vijf minuten de scheve situatie recht. Eerst joeg Dembélé de gelijkmaker hoog en hard tegen de netten. Hij werd bereikt door Mbappé, zette daarna de verdediging van Barcelona op het verkeerde been door een kapbeweging om vervolgens dus een prachtgoal te maken.

De volgende aanval van PSG was opnieuw prijs. Een perfecte steekpass van Ruiz werd even perfect afgewerkt door Vitinha. PSG stond zo plots op voorsprong. Barcelona moest even bekomen, maar een dubbele wissel van Xavi deed de wedstrijd toch weer kantelen. Pedri en Joao Felix mochten nog een halfuur proberen om de score weer om te draaien en dat lukte ook.

Raphinha scoorde twee keer voor Barcelona. Foto: AFP

Na een slechte uittrap van Donnarumma kreeg Barcelona het balbezit cadeau. Pedri -net terug uit blessure- stond nog maar twee minuten op het veld toen hij uitpakte met een pass die de hele verdediging van PSG uitschakelde. Raphinha pakte het cadeau van zijn ploeggenoot met plezier uit en werkte opnieuw sterk af. Hij liet Donnarumma kansloos bij zijn tweede van de avond. Een kopbal van Christensen mepte PSG daarna definitief tegen het canvas. De invaller maakte vanop corner de winning goal voor Barcelona. PSG had geen antwoord meer in huis -pogingen van Dembélé en Mbappé waren net niet precies genoeg. Zo boekte Barcelona een spectaculaire 2-3-zege in het Parc de Princes.