CONFERENCE LEAGUE. Potentiële tegenstanders van Club Brugge spelen gelijk, Youri Tielemans wint met Aston Villa

De kwartfinales van de Conference League zijn op gang getrapt. Het was vooral uitkijken naar Viktoria Plzen tegen Fiorentina, de potentiële tegenstanders van Club Brugge als het de halve finales haalt, en naar Aston Villa-Lille met Youri Tielemans in de basis.

Valerie Van Avermaet

Viktoria Plzen - Fiorentina 0-0

Viktoria Plzen - Fiorentina was de clash tussen de potentiële tegenstanders van Club Brugge in een eventuele halve finale van de Conference League. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht waardoor de wedstrijd eindigde op 0-0. De sfeer was wel grimmig, want er belandden zelfs enkele vuurpijlen op het veld.

© REUTERS

© EPA-EFE

Olympiacos - Fenebahçe 3-2

Fenerbahçe schakelde in de vorige ronde Union uit, maar had het dit keer tegen Olympiacos een pak moeilijker. De Turken kwamen 3-0 achter, maar knokten terug tot 3-2. Zo is de terugwedstrijd volgende week toch nog spannend.

Michy Batshuayi mag normaal altijd spelen in de Conference League, maar bleef deze keer 90 minuten op de bank. De Rode Duivel sukkelde vorige week wel met een lichte blessure.

Aston Villa - Lille 2-1

Bij Aston Villa stond er wel een Belg in de basis: na een moeilijke start van het seizoen is Youri Tielemans vaste waarde gewonnen bij de club uit Birmingham. De Rode Duivel zag zijn ploegmaats twee keer scoren na een hoekschop. In de eerste helft scoorde Ollie Watkins met het hoofd op assist van John McGinn, in de tweede helft scoorde McGinn van afstand na een kort gegeven corner op assist van Leon Bailey (ex-Genk).

De aansluitingstreffer van Gudmundsson werd eerst nog afgekeurd voor Lille, maar vijf minuten voor tijd maakte Diakaté er toch nog 2-1 van. Het wordt nog spannend in Noord-Frankrijk volgende week.