OVERZICHT. Fiorentina is tegenstander van Club Brugge in halve finale, Charles De Ketelaere en Romelu Lukaku door in Europa League

Fiorentina won donderdagavond met 2-0 van Viktoria Pilsen en wordt de tegenstander van Club Brugge in de halve finale van de Conference League. Ook in de Europa League zijn enkele Belgen bij de laatste vier.

Yanko Beeckman

EUROPA LEAGUE

Atalanta-Liverpool 0-1

Liverpool is donderdagavond met 0-1 gaan winnen op het veld van Atalanta, waar Charles De Ketelaere op de bank begon. Doordat de Italianen de heenwedstrijd met 0-3 wonnen in Engeland, mogen ze alsnog naar de halve finales.

West Ham-Bayer Leverkusen 1-1

Bayer Leverkusen mag na de Duitse titel ook naar de halve finales van de Europa League. De Duitsers speelden donderdagavond 1-1 gelijk op West Ham, maar wonnen de heenwedstrijd in Leverkusen met 2-0. Antonio en Frimpong maakten donderdagavond de doelpunten.

AS Roma-AC Milan 2-1

Roma had thuis tegen Milan na amper 22 minuten voetballen al een dubbele voorsprong op zak na doelpunten van Mancini en Dybala. Nog voor rust moest Roma Romelu Lukaku, die wel betrokken was bij de 2-0, geblesseerd vervangen en had rechtsachter Celik al een rode kaart gekregen. Verder dan een (te) late 2-1 kwam Milan na rust uiteindelijk niet meer.

Marseille-Benfica 1-0

Marseille sleepte na een late treffer van Moumbagna verlengingen uit de brand tegen Benfica. In de dertig extra minuten viel geen doelpunt meer. Marseille haalde het in de strafschoppenreeks.

CONFERENCE LEAGUE

Fiorentina-Viktoria Pilsen 2-0

In Fiorentina-Viktoria Pilsen werd 180 minuten lang niet gescoord. De Tsjechen schoten in de tweede helft van de terugwedstrijd wel in hun eigen voet met een rode kaart voor Cadu. Al in de vierde minuut van de verlengingen profiteerde Nicolas Gonzalez van het numerieke overtal. In de tweede helft van de verlengingen maakte Biraghi er ook nog 2-0 van.

Fenerbahce-Olympiakos 1-0

In Fenerbahce maakte Irfan Kahveci na elf minuten het enige doelpunt van de reguliere speeltijd. Na de 3-2 uit de heenmatch in Griekenland moest er dus verlengd worden. In de extra tijd werd ook niet meer gescoord. Olympiakos ging door na strafschoppen. De ingevallen Bonucci miste de beslissende elfmeter.

Lille-Aston Villa 2-1

Lille leek tegen Aston Villa na een 2-1-nederlaag voor een knappe ommekeer te zorgen. Yazici scoorde voor rust, André erna. Drie minuten voor tijd lukte Cash alsnog de 2-1 voor de bezoekers, waardoor er ook in Frankrijk verlengingen gespeeld moesten worden. In de verlengingen werd er niet meer gescoord. In de strafschoppen trok Aston Villa uiteindelijk aan het langste eind. Emiliano Martinez, na de WK-finale tegen Argentinië niet de favoriet van de Fransen, pakte de laatste penalty.