Protest tegen bouw 93 appartementen blijft aanhouden: “Nabijgelegen steenweg botst nu al op zijn limieten”

De bouw van 93 appartementen in de Kluisdreef stuit op protest.© Cores Development

Aalst -

Na de buurtbewoners laten nu ook Open VLD, Groen en PVDA weten dat ze niet opgezet zijn met de bouw van 93 appartementen in de Kluisdreef in Aalst. “In de Immerzeelwijk kunnen er tussen de 800 en 1.600 nieuwe wooneenheden komen, wat enorm veel is”, zegt Lander Wantens (Groen).

Annabel Podevyn

Vastgoedontwikkelaar Cores Development wil in de Kluisdreef in Aalst een complex van 93 appartementen bouwen, bestaande uit vier gebouwen, waarvan eentje tot zeven bouwlagen hoog. Buurtbewoners uitten eerder al hun bezorgdheden, en ook bij de politieke partijen klinkt er verzet.

LEES OOK. Plan voor bouw 93 appartementen in rustige wijk stuit op protest van buurtbewoners: “Het is buiten proportie”

“Er zijn grote vraagtekens over de mobiliteitsimpact nadat de dienstverlening van het openbaar vervoer sterk is afgebouwd in het nieuwe vervoersplan van De Lijn”, zo stelt oppositieraadslid Lander Wantens van Groen. “De impact op de mobiliteit valt niet te ontkennen en zeker niet te negeren, wetende hoe de verkeersdruk op de Brusselsesteenweg met het kruispunt Colruyt en verder naar de oprit van de E40 vandaag al op zijn limieten botst”, zo vult schepen Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) aan.

Tot 1.600 wooneenheden

Groen wil dat het ruimtelijk uitvoeringsplan Immerzeel zo wordt aangepast dat het aantal nieuw te ontwikkelen wooneenheden op de site drastisch verlaagd wordt. “Volgens het gewestelijk plan van 2003, dat momenteel nog van kracht is, kunnen er tussen de 800 en 1.600 nieuwe wooneenheden komen, wat enorm veel is”, aldus Wantens.

Ook Open VLD pleit voor een verlaging van het aantal appartementen. “Ik pleit er dan ook voor om over te schakelen op de ontwikkeling van eengezinswoningen”, besluit De Gucht.

“Miljonairs-projectontwikkelaars”

Ook Alexander Van Ransbeeck (PVDA) heeft bedenkingen bij de plannen. “Dat Cores Development een groot woonproject met veel appartementen en bouwlagen wil plaatsen, is geen verrassing. Het huidige stadsbestuur van N-VA en Open VLD zet het beleid, op maat van superrijke projectontwikkelaars, van het vorige bestuur gewoon verder.”

“Het stadsbestuur moet de regie in handen nemen en aan deze miljonairs-projectontwikkelaars eisen opleggen om voldoende betaalbare woningen te bouwen. We kunnen ook werk maken van het behoud van open ruimte door de leegstand aan te pakken en door de bestaande woningen te renoveren”, besluit de PVDA.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners