Drie Bornemse teams nemen deel aan 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker

Koomii Kaarii, WTC De Loltrappers en WVC De Scheldetrappers zijn drie Bornemse wielerteams die meedoen aan de 1.000 kilometer tegen kanker.© rr

Bornem -

Tijdens het Hemelvaartweekend organiseert Kom Op Tegen Kanker haar jaarlijkse 1000 kilometer tegen kanker. Van 9 tot 12 mei fietsen duizenden Vlamingen mee en zamelen ze miljoenen euro in voor kankeronderzoek. In Bornem zijn er drie fietsteams die mee aan de start staan.

Wout Van Den Eede

Wie wil deelnemen moet per team van één tot acht personen 5.500 euro startgeld inzamelen. In Bornem zijn er drie teams die aan dat bedrag geraakt zijn, elk op hun eigen manier: Koomii Kaarii, WVC De Scheldetrappers en WTC De Loltrappers.

Koomii Kaarii is een team van familieleden en enkele vrienden die besloten zich in te zetten voor Kom Op Tegen Kanker. “We beseften dat we daarvoor in 1 jaar tijd het startgeld dienden bij elkaar te krijgen”, Liesbeth Roskam. “We organiseerden daarvoor een snoepverkoop en namen deel aan ‘De dag van de Bornemnaar’. Een fotozoektocht in Hingene, die door ons voorbereid en ondersteund werd door de plaatselijke middenstand, was echt een succes en zorgde voor de laatste honderden euro’s van de 5.500 euro.

Koomii Kaarii is een team van familieleden en vrienden.© rr

De Scheldetrappers nemen al voor de zevende keer deel, dit jaar met twee ploegen. Voorzitter Timothy Alen fietst dit jaar al voor de derde keer solo de 1.000 kilometer mee. “Via Lieselotte Schiltz van KOTK Bornem, een ex-collega van me, zijn we zeven jaar geleden van start gegaan”, zegt hij. “ De slogan van WVC De Scheldetrappers is ‘Meer dan een wielerclub’ en dat willen we dan ook in de verf zetten met onze activiteiten om geld in te zamelen. We organiseerden een quiz, een speculaasverkoop, een criterium, een spaghettisausverkoop en op 25 mei een inwonerskoers tijdens Kloosterstraat Kermis.”

De Scheldetrappers nemen al voor de zevende keer deel aan de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker© rr

WTC De Loltrappers neemt al sinds 2019 deel aan de 1.000 km. “Samen met mijn broer Wout ben ik in 2019 beginnen meefietsen. Dit na het verlies van onze papa aan kanker”, vertelt Daan Goossens. “Het is een eerbetoon aan hem, hij was immers een fervent fietser. Iedereen kent spijtig genoeg wel iemand die tegen de ziekte aan het strijden is of doet het ook als eerbetoon aan iemand die de strijd verloren heeft. Samen kunnen we heel wat bereiken en dit al fietsend doen, is beslist een meerwaarde. We organiseerden met onze club onder andere een quiz om zo aan het nodige startgeld te geraken.”

Daan Goossens: “Samen met mijn broer Wout ben ik in 2019 beginnen meefietsen. Dit na het verlies van onze papa aan kanker.”© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus