Jupiler Pro League > Play-offs > Kampioenschap play-off / Speeldag 7

Antwerp - Club Brugge

1 - 2
Michel Ange Balikwisha67'
48'Toby Alderweireld64'Andreas Skov Olsen

1' Geel

Vincent Janssen

46' Wissel

in: Soumaïla Coulibaly
out: Ritchie De Laet
in: George Ilenikhena
out: Vincent Janssen

55' Geel

Zeno Van Den Bosch

62' Wissel

in: Michel Ange Balikwisha
out: Jurgen Ekkelenkamp

62' Wissel

in: Alhassan Yusuf
out: Eliot Matazo

62' Wissel

in: Gyrano Kerk
out: Jacob Ondrejka

67' Doelpunt

1-2 Michel Ange Balikwisha

90'+4' Geel

Soumaïla Coulibaly

41' Wissel

in: Kyriani Sabbe
out: Bjorn Meijer

48' Eigen doelpunt

0-1 Toby Alderweireld

64' Doelpunt

0-2 Andreas Skov Olsen
Assist: Hugo Vetlesen

65' Geel

Joel Ordóñez

72' Wissel

in: Michal Skóras
out: Antonio Nusa

73' Wissel

in: Philip Zinckernagel
out: Andreas Skov Olsen

83' Wissel

in: Casper Nielsen
out: Hugo Vetlesen
Start wedstrijd 13:32 Plaats Deurne Stadion Bosuilstadion Toeschouwers 12 000 Scheidsrechter Jasper Vergoote

Club Brugge zet Union en Anderlecht onder druk na felbevochten zege op Antwerp

Club Brugge blijft onoverwinnelijk in de Champions’ Play-Offs: nu ging Antwerp op de eigen Bosuil voor de bijl (1-2) na een intense topper. De Cuyper en Skov Olsen zorgden voor de goals, Balikwisha maakte het nog spannend. Om 18.30 uur kijkt Club rustig toe wie de grote uitdager wordt in de titelstrijd: Union of Anderlecht?

De weelde bij Club Brugge is groot: dat liet Nicky Hayen op de Bosuil nogmaals duidelijk doorschemeren. In vergelijking met de match op Fiorentina verschenen er maar liefst zes nieuwe namen in de basis. En niet de minsten. Mignolet bijvoorbeeld, die al snel een ziedend schot van Ejuke uit zijn kooi moest boksen. Antwerp was als een furie gestart: na drie (!) seconden pakte Janssen al geel na een flinke beuk op Onyedika. Club meteen de benen afsnijden en de fysieke kaart spelen, dat leek het plan. Maar blauw-zwart bleef rustig en nam het heft na een minuut of tien zélf in handen.

Mignolet redt Club

Leverde dat levensgrote kansen op? Niet bepaald. Een gevaarlijke deviatie van Vanaken na een corner zorgde even voor paniek in de Antwerpse zestien, niet veel later pakte Lammens een schot van Nusa na een mistasten achterin. Antwerp liet de bal duidelijk aan Club en hield het compact. Blauw-zwart kende dan weer alle moeite van de wereld om gaten te vinden. Skov Olsen - eerste basisplaats sinds 10 maart - kwam amper in het stuk voor, ook Thiago werd in de tang gehouden. Nusa kwam wél veel aan de bal, maar deed daar doorgaans weinig mee.

Ondertussen moest Club opletten voor Antwerpse counters. Zo kwam Janssen op slag van rust plots oog in oog met Mignolet, die de Nederlander met een handje op de zestien van de openingstreffer hield. De ex-Rode Duivel had eerder al een schot van Alderweireld onschadelijk gemaakt en toonde zich zo bij de betere Bruggelingen voor de rust. Voor wie er nog aan twijfelde: in doel heeft Club niet bepaald een probleem.

Ordonez maakt het spannend

Het mocht na de rust allemaal wat meer zijn. Een goaltje moest de match doen ontploffen. En nét zoals op Genk viel het dubbeltje aan Brugse kant. Thiago stuurde De Cuyper met een slimme tik naar de achterlijn, en zijn voorzet dwarrelde via de voet van Alderweireld voorbij een verbouwereerde Lammens. Club op voorsprong na een lucky goal. Alwéér. Het scenario leek wel een kopie van dat van vorig weekend. Op de Bosuil stak de thuisaanhang dan maar een tandje bij: terwijl blauw-zwart bloed rook, stegen de decibels in de tribune. En dat in de hoop om een nederlaag tegen de aartsrivaal alsnog af te wenden.

Van Bommel voerde een drievoudige wissel door: Kerk, Balikwisha en Yusuf kwamen. Het signaal voor een doldwaze vier minuten. Een scherpe voorzet van Kerk werd nog met een teennagel gemist, maar in de daaropvolgende fase counterde Skov Olsen zich naar de 0-2. De Deen duwde de bal in zijn bekende stijl knap in de verste hoek. Wedstrijd gespeeld? Helemaal niet, want een minuut later ging Ordonez aan Balikwisha hangen. Vergoote wees naar de stip: de invaller mocht de strafschop zélf omzetten. Antwerp plots hélemaal terug in de wedstrijd.

Geen tweede penalty

Nu bracht Hayen twee verse krachten: Skoras en Zinckernagel kwamen de twee Brugse vleugelaanvallers aflossen voor het laatste kwart van de wedstrijd. En dat werd een potje schaak. Club probeerde op resultaat te voetballen, Antwerp loerde met zijn snelle jongens op de tegenaanval. En of het nog vervelend werd voor blauw-zwart: De Cuyper kwam goed weg toen hij een tackle inzette op Kerk in de zestien. Vergoote zag geen strafschop, de VAR evenmin.

Vijf minuten blessuretijd brachten geen wijzigingen meer op het scorebord: Club Brugge won voor de zesde (!) keer op rij de play-offs en springt (voorlopig) naar de kop van het klassement. Union en Anderlecht mogen straks in een onderling duel beslissen wie de grootste titeluitdager wordt.