VIDEO. El Azzouzi (ex-Union) pakt uit met heerlijke omhaal, Saelemaekers lobt Mile Svilar en ook Zirkee scoort in belangrijke zege van Bologna bij Roma

© REUTERS

Bologna heeft de belangrijke wedstrijd in de strijd voor het vierde Champions League-ticket in de Serie A met 1-3 gewonnen van AS Roma, waar Romelu Lukaku geblesseerd ontbrak. Ex-Union-speler El Azzouzi, voormalig Anderlecht-huurling Joshua Zirkzee en Rode Duivel Alexis Saelemaekers scoorden voor Bologna. De omhaal van Azzouzi was er eentje om in te kaderen.

Michael Van Damme

Azmoun maakte na 56 minuten de aansluitingstreffer voor de Romeinen, maar na 65 minuten legde Alexis Saelemaekers de 1-3-eindstand vast door de Servisch-Belgische Roma-doelman Mile Svilar in een één-tegen-één te kloppen met een knappe lob.

De knappe omhaal voor de 0-1 van Azzouzi:

© REUTERS

De 0-2 van Zirkzee op aangeven van Azzouzi:

© EPA-EFE

De 1-3 van Alexis Saelemaekers, die de bal over Mile Svilar lobt:

© REUTERS

Door de zege staat Bologna steviger op de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Champions League.

AS Roma heeft één wedstrijd minder gespeeld, maar volgt als vijfde nu op zeven punten van Bologna. De vijfde plaats geeft recht op de Europa League.

Romelu Lukaku ontbrak wegens een (lichte) blessure. Roma-coach Daniele De Rossi zei in de Italiaanse dat het om “een klein spierprobleem” gaat, “niets om ons zorgen om te maken”. Maar tegen Bologna ontbrak Big Rom dus nog wel.