Franse minister dreigt met opdoeken van supportersclubs

PARIJS - De Franse minister van Sport Jean-François Lamour dreigt ermee supportersclubs te laten ontbinden als die te weinig doen tegen het aangroeiende geweld in en rond de Franse voetbalstadions. Dinsdag vaardigt hij een decreet uit waarmee dergelijke maatregel mogelijk wordt.

ivb

,,Alle voorzitters van de supportersclubs moeten beseffen dat hun club mogelijk wordt ontbonden als ze niet genoeg meehelpen om het geweld uit de stadions te bannen. Morgenvroeg wordt het decreet daarvoor uitgevaardigd", verklaarde Lamour maandag.

De laatste tijd is het Franse voetbal steeds meer in de ban van het geweld. Het voorlopige trieste hoogtepunt was de dood van een supporter op 23 november. Het slachtoffer kwam om het leven toen hij vlakbij het Parc des Princes in Parijs werd neergeschoten door een politieman die zich bedreigd voelde.

De man maakte deel uit van een groep hooligans die een andere supporter bedreigde, waarna de politieman tussenbeide kwam. Die avond stonden in het Parc des Princes Paris-Saint-Germain en het Israëlische Hapoël Tel Aviv tegenover elkaar in de UEFA Cup.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen