Blatter: ,,Gebruik videobeelden is geen ideale oplossing''

Sepp Blatter, de voorzitter van de Internationale Voetbalbond (FIFA), heeft maandag op Radio Monte Carlo gezegd dat volgens hem ,,het gebruik van videobeelden geen ideale oplossing is'' om scheidsrechters te helpen. Blatter doet de uitspraak na de polemiek rond het niet-toegekend doelpunt van Frankrijk in de wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Frankrijk scoorde zondag in Leipzig in zijn tweede groepswedstrijd tegen Zuid-Korea in de 32e minuut de 2-0 via Patrick Vieira. Op de televisiebeelden was duidelijk te zien dat de kopbal van Vieira achter de lijn werd weggehaald, wat zowel scheids- als lijnrechter niet waarnamen. ,,De wedstrijd stilleggen om een cruciale actie met de video te bekijken, is niet de ideale oplossing volgens mij'', zegt Blatter nu.

De voorzitter van de FIFA benadrukte dat zijn voorkeur gaat naar de oplossing waarbij er in de bal een microchip geplaatst wordt waardoor men kan uitmaken of een bal al dan niet over de lijn is. Blatter vindt dat een beter systeem voor de scheidsrechters. Hij voegde eraan toe dat het systeem, dat op het WK voor min 17-jarigen in Peru in september reeds getest werd, nog niet 100% op punt staat. ,,We gaan het deze herfst introduceren'', gaf hij mee.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen