Boonen:'Je haalt de sjoemelaars er makkelijk uit'

© epa

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ook groene truidrager Tom Boonen reageerde geschokt op de dopingrevelaties rond Alexander Vinokourov: "Vinokourov is een smeerlap. Hij moet levenslang geschorst worden."

jav

"Iedereen weet toch dat Vinokoerov tot de 'Men in black' behoorde?", zegt Boonen in gazet van Antwerpen. "Ik heb hem zelf een paar keer zien trainen in een anonieme outfit. Steegmans zag het ook. Test die gasten dan verdorie elke dag!"

"Ik kan alleen maar hopen dat de fratsen van Vinokourov de mensen niet zullen aanzetten om iedereen over dezelfde kam te scheren. Het ergste is dat hij niet alleen de regels van de sportiviteit verkracht, maar ook veel jobs op de helling zet. Vind maar een sponsor!"

Michael Rasmussen

Boonen heeft ook geen goed woord over voor de Deen Michael Rasmussen, leider in het algemeen klassement.

"Het zou voor iedereen beter zijn dat Rasmussen de Tour niet wint," aldus Boonen. "Als Rasmussen ook maar een beetje verstand heeft, laat hij zich in de laatste bergrit lossen. Of Alberto Contador zuiver op de graat is, weet ik niet, maar Rasmussen vertrouw ik absoluut niet. Toch kun je winnen zonder doping. Neem Cadel Evans: goeie renner en zuiver."

"Je haalt de sjoemelaars er makkelijk uit. Gasten van wie je weet dat ze zich gaan verstoppen. Kerels die maanden geen poot aan de grond krijgen en dan plots gaan vliegen. Dat kan niet."

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen