Ilse Heylen wint brons op Rotterdam Trophy

Judoka Ilse Heylen heeft vrijdag op de Rotterdam Trophy, een Super A-toernooi, brons gehaald in de categorie tot 52 kg.

jav

Nadat ze de eerste twee rondes had overleefd (tegen de Nederlandse Polak en de Oostenrijkse Strubreiter), verloor onze landgenote in de halve finale met ippon van de Spaanse Carrascosa. In de kamp om brons toonde ze zich met ippon echter de betere van de Britse Johnstone.

In de categorie tot 48 kg kon Leen Dom geen brokken maken. Ze won in de eerste ronde met ippon van de Wit-Russin Moskvina, maar verloor in de tweede ronde met ippon van de Portugese Hormigo en werd niet heropgevist. Bij de -57 kg ging Julie Baeyens onderuit in haar openingskamp tegen de Poolse Kolodzej (waza ari). In de herkansingen was de Nederlandse Libosan met ippon te sterk.

Fabrice Flamand (-66 kg) verloor met ippon in zijn eerste kamp van de Nederlander Diemel. Meteen zat zijn toernooi erop. In dezelfde categorie onderging Jean-Yves Bottieau hetzelfde lot tegen de Duitser Kulisch. Zaterdag komen Katrien Verheeke (-63 kg), Damiano Martinuzzi (-73 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg) en Christophe Van Dijck (-81 kg) in actie.