Sportarts van Wijmeersch aangehouden

© © photo news

In de dopingzaak rond spurter Erik Wijmeersch is gisteravond sportarts Theo Lebon uit Meerhout aangehouden. De arts en vriend van Wijmeersch werd opgepakt bij zijn thuiskomst van een trip uit Spanje.

Danny BONTINCK

Met zijn jas over het hoofd werd sportarts Lebon gisteren voor de Dendermondse onderzoeksrechter Evi Muylaert gebracht. Na een verhoor van ruim drie uur besliste Muylaert om Theo Lebon aan te houden. De aanhouding is het gevolg van de grootscheepse actie vorige week waarbij spurter Erik Wijmeersch in de cel belandde. Tegelijk met de huiszoeking bij Wijmeersch viel het gerecht toen ook binnen in de privéwoning en in de praktijk van de arts.

Volgens de parketwoordvoerder werden toen al voldoende aanwijzingen gevonden van het bezit en de invoer van verboden dopingproducten door Lebon. Om welke producten het gaat wil het gerecht voorlopig niet bekendmaken.

De arts zelf ontkent, net als Wijmeersch, elke betrokkenheid in deze dopingzaak. Toch is hij net als de atleet officieel beticht van het verboden bezit, aanschaf, verkrijging en verschaffing van producten die hun aanwending kennen in de humane doping. Ongetwijfeld volgt een confrontatie met Wijmeersch. Die gaf toe dat hij de arts geregeld consulteerde, maar enkel voor een injectie in de elleboog tegen een zonneslag en voor drie inspuitingen met Traumeel voor een spierontsteking.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen