PSV-sprookje duurt voort

© © AP

PSV Eindhoven ontmoet AC Milan in de halve CL-finale. Spannender kon de kwartfinale met Olympique Lyon niet verlopen. Net als in de heenmatch 1-1 na 90 en 120 minuten, onze noorderburen toonden zich bij het nemen van de penalty's het best, met een hoofdrol voor de Brazilianen Gomes en Robert. De eerste stopte twee strafschoppen, de tweede trapte de bende van wondercoach Guus Hiddink voor de zoveelste keer dit seizoen naar de Europese voetbalhemel.

(KVL)

De statistieken pleitten vooraf in het voordeel van PSV met tien niet verloren thuisduels op rij. Hiddink leek zijn plannetje ook dit keer goed voor mekaar te hebben, maar mocht na tien minuten al inbinden na een erg kostbare fout van Bouma. De verdediger ontzette een voorzet van Malouda plomp in de voeten van Wiltord. Het schot van de Lyonese topscorer bleek onhoudbaar voor doelman Gomes: 0-1.

Daarna konden de Nederlanders Lyon toch redelijk goed onder druk houden, ook al bleef het uitkijken voor de snelle counter van de Fransen. Diarra ontsnapte wel twee keer aan een fatale tweede gele kaart.

Hiddink pepte zijn troepen helemaal op voor het tweede bedrijf. Bouma bleef op wankele benen verdedigen, maar het was niet Essien maar Bouma's defensiemaatje Alex die scoorde. De Braziliaan trapte een onvoldoende weggekopte vrijschop van Van Bommel hard voorbij Coupet: 1-1.

PSV schakelde nu nog een versnelling hoger en pinde Lyon op de eigen helft vast. De bezoekers konden nauwelijks een vuist maken en raakten pas rond de 70ste minuut even uit de verdrukking met drie corners op rij en een prima omhaal van Cris. Farfan en Beardsly roken nog even de (verdiende) winninggoal, maar verlengingen bleken onvermijdelijk.

In de extra tijd kon Lyon de druk even verleggen met onder meer een poging van Juninho naast, toch had vooral een heerlijke vrijschop van Van Bommel beter verdiend. Uiteindelijk moesten strafschoppen het onderscheid maken en daarin toonde PSV zich dus de beste. Al bij al een verdiende kwalificatie.