Jatskevitsj wil Heylen niet trainen

© © BELGA

(vwf), (vwf)

De loopbaanonderbreking van oud-bondscoach Sasja Jatskevitsj loopt af, binnenkort praat hij met de Vlaamse Judofederatie. ,,Hoogstwaarschijnlijk'' wordt hij bondscoach van een buitenlandse federatie. Het aanbod van Ilse Heylen om haar persoonlijke trainer te worden wees hij af. ,,Hij moest dan onder nationaal coach Wieslaw Blach werken, en dat zag hij niet zitten: hij vindt het een degradatie'', aldus Heylen.

Heylen zelf - brons op het EK - ligt voor op haar revalidatieschema na haar schouderoperatie. ,,Ik ben nu één maand bezig met lopen. En ik fiets, hoewel ik dat niet zo graag doe. Heylen had twee pezen van haar schouder gescheurd. Ze is nu nog ,,acht of negen kilogram'' boven haar competitiegewicht.

Heylen trekt begin januari op stage naar Cuba en hoopt in maart, één maand voor het EK, weer aan competitie te doen: in Praag. In mei of juni verhuist ze van Sint-Pieters-Leeuw naar Smeerebbe-Vloerzegem (Geraardsbergen) omdat ,,het te duur is rond Brussel.''

Heylens vriend-trainer Olivier Berghmans is ook kandidaat-topsportcoördinator, maar gaat ervan uit dat Gella Vandecaveye de job krijgt.

(vwf)

Bernard Tambour

, technisch directeur bij de Waase federatie,heeft zijn ontslag ingediend. ,,Ik krijg niet de mogelijkheden om te kunnen werken zoals ik zou willen.'' De Waalse sportoverheid wordt door het judo al langer inertie aangewreven. Tambour zou dolgraag oud-Europees kampioen Cédric Taymans mee in het trainersteam opnemen.

(vwf)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen