Genk polste al Grégoire als opvolger voor Koen Daerden

© © Photo News

Koen Daerden staat voor belangrijke dagen in zijn carrière. De 23-jarige linkermiddenvelder van RC Genk liet aan de clubleiding van het geïnteresseerde Feyenoord weten dolgraag naar Rotterdam te trekken. De transferprijs bedraagt ongeveer drie miljoen euro. Alvorens tot echte onderhandelingen over te gaan, wil Feyenoord echter eerst nog eens proberen Denny Landzaat, de middenvelder van AZ en Oranje, los te weken. Hij is de eerste keuze. Maar Landzaat is een dure vogel. Na de transfersoap rond Timmy Simons weet heel de Benelux dat Feyenoord krap bij kas zit. Daerden ziet een overstap alvast best zitten.

(KVU/LVDW)

,,Natuurlijk heb ik oren naar een vertrek als een club van het niveau van Feyenoord interesse toont'', aldus Daerden, wiens vader Jos in Nederland voor Roda JC speelde en Eindhoven VV trainde. ,,Het is niet zo dat ik absoluut wegwil maar ik kan nu niet met honderd procent zekerheid zeggen dat ik volgend seizoen voor RC Genk speel. Ik hoop wel op snelle duidelijkheid.''

Het laatste contact tussen Feyenoord en Genk dateert van vorig weekend. ,,Hetgeen Feyenoord biedt, ligt nog heel ver van wat wij vragen'', zegt de Genkse technisch directeur Ariël Jacobs. ,,Koen Daerden is een belangrijke speler en geen koopwaar. Feyenoord stond heel hard op zijn strepen voor Bart Goor, wij doen hetzelfde om Daerden te behouden.''

Vandaag keert Feyenoord terug uit China en wordt er wellicht snel gepraat. Ondertussen heeft het Duitse Wolfsburg zich donderdag officieel gemeld bij Genk. Volgende week hoopt de club van Peter Van der Heyden met de Limburgse club over de voorwaarden te kunnen praten. ,,Ik weet van de interesse van Wolfsburg maar ze is nog niet concreet'', aldus Koen Daerden.

Broos-reünie

Genk informeerde ondertussen bij Anderlecht al naar de voorwaarden voor Christophe Grégoire, een linkermiddenvelder die de plaats van Daerden zou kunnen innemen. Ook Gonzague Vandooren, eveneens op links bij Standard, werd benaderd. Of de Limburgers daadwerkelijk overgaan tot een bod valt nog af te wachten. Grégoire mag weg bij Anderlecht maar het is niet meteen duidelijk of Standard Vandooren wil laten gaan.

Voor de spits staat Marcin Zewlakow hoog op het verlanglijstje. Grégoire, Vandooren en Zewlakow: allemaal spelers die huidig Genk-trainer Hugo Broos goed kennen van hun en zijn periode bij Moeskroen.

(KVU/LVDW)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen