Eerste puntenverlies PSV in drie maanden

Voor het eerst sedert 1 oktober is PSV er niet in geslaagd om een wedstrijd in de Nederlandse competitie winnend af te sluiten. De landskampioen uit Eindhoven kwam na twaalf opeenvolgende zeges in de Kuip niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het is dus niet tot een broedermoord gekomen tussen Erwin en Ronald Koeman. Overigens betekent de puntendeling ook voor Feyenoord het einde van een succesvolle serie. Het had thuis zes keer op rij gewonnen.

PSV kwam op voorsprong via een zwieper van Cocu, waarop doelman Timmer zich compleet verkeek. Charisteas stelde al snel gelijk me het hoofd. Na 956 minuten het eerste tegendoelpunt voor keeper Gomes, die daardoor 126 minuten te kort kwam om het absolute record van Hans Stuy (Ajax, 1971) te breken.

Na de rust was het gevaarlijkste standje nog voor onze landgenoot Stein Huysegems, maar doelman Gomes pareerde zijn inswinger. Timothy Derijck mocht alleen de laatste seconden op het veld meemaken.

Ondanks het gelijkspel behoudt PSV een comfortabele voorsprong. Als AZ vandaag wint bij Twente, komt het op zeven punten.

Onderin het klassement deed Willem II een uitstekende zaak. Het won met 2-1 van Exclesior en dankt de jonge Belg Kristof Imschoot, die tweemaal scoorde. Die doelpunten zouden wel eens het vel van zijn trainer Dennis Van Wijk kunnen redden. Diens ontslag was al aangekondigd in de Nederlandse media, maar dat lijkt nu voorbarig. (mre)