Achterstand uit heenmatch doet PSV-Belg TIMMY SIMONS niets

© © PICS UNITED/RUUD VERHALLE

© © PICS UNITED/RUUD VERHALLE

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Timmy Simons staat ongeduldig te trappelen op de drempel van zijn eerste kwartfinale in de Champions League. Om die kwartfinale te halen moet de buffer voor de (verzwakte) PSV-verdediging wel nog eerst spelmaker Juninho van Lyon aan banden leggen. En hopen dat Arouna Kone beter doet dan -zoals in de heenmatch- knullig op de paal besluiten.

Kristof BOHEZ

PSV en Timmy Simons wacht vanavond een zware taak in het

Stade de Gerland

van Lyon, waar het 0-1 verlies uit de heenmatch moet worden weggewerkt. Gisterenmiddag landde de onvolledige Nederlandse delegatie met een Belgische airbus op Franse bodem. Onvolledig, want de leider uit de eredivisie moet de klus straks zonder verdedigers Michael Lamey en Michael Reiziger zien te klaren. Net als bliksemafleider voorin Jan Vennegoor of Hesselink vielen beiden geblesseerd uit. Wie er wel bij is in Lyon, is stille kracht Timmy Simons. ,,Het klopt dat we achterin problemen hebben, maar we redden het wel'', aldus onze landgenoot.

Braziliaan aan banden

Ondanks zijn polyvalentie is het onwaarschijnlijk dat Guus Hiddink de Rode Duivel zijn positie als buffer voor de verdediging laat inruilen voor een stek als centrale verdediger. Op het Franse middenveld moet immers ene Juninho aan banden gelegd.

Die Juninho, die met een botsende vrije trap al de heenmatch (0-1) in zijn plooi legde, scoorde in zijn laatste vier wedstrijden met Lyon. De Braziliaanse spelmaker spreekt van een link duel met PSV. ,,De hele tijd heb je de indruk dat je domineert, maar plots kunnen ze toeslaan in de laatste minuten.''

,,Lyon is niet onklopbaar in eigen huis,'' weet Timmy Simons, ,,dus het kan voor ons.'' Simons weet waarover hij spreekt. De enige twee (zware) nederlagen die de autoritaire Franse competitieleider tot dusver opliep, waren er in eigen huis tegen Lille (1-3) en -vorige week- tegen Rennes (1-4). ,,Het kenmerk van een absolute topclub,'' aldus PSV-coach Guus Hiddink.

Zijn collega Gérard Houllier voorspelt een fysiek en tactisch gevecht. ,,De belangrijkste match van het jaar voor ons,'' klinkt het bij de trainer van l'OL. Vorig jaar draaide het duel nog op strafschoppen en winst voor PSV uit.

De wedstrijd wordt in goede banen geleid door een scheidsrechter-met-radioverbinding. Deze keer valt het UEFA-experiment de Brit Michael Riley te beurt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen