Ishiaku nog niet weg bij Club Brugge

De transfermolen in Brugge draait onverminderd door. Een eventuele transfer van Club-spits Manasseh Ishiaku naar de Duitse promovendus Duisburg is nog niet rond omdat een andere Duitse ploeg zich in de debatten heeft gemengd. Wel is het aannemelijk dat hij weggaat.

Als vervanger voor de Nigeriaan zijn er meerdere pistes. De Braziliaan Orlando (26) van Charleroi staat bovenaan het lijstje. Een andere optie is Cyril Théréau (24). Die speelde begin vorig seizoen nog onder Jacky Mathijssen, alvorens door Steaua Boekarest weggekocht te worden. De Franse spits, die 10 goals in 17 wedstrijden maakte, kan niet aarden in Roemenië en heeft Steaua te kennen gegeven dat hij liever niet terugkeert naar Boekarest. Théréau wil opnieuw aan de slag in West-Europa (lees: waar men Frans spreekt) en zou graag naar Club komen. Zelf heeft hij al een persoonlijk akkoord met Club maar Steaua wil 2,5 miljoen euro, een bedrag dat blauw-zwart te hoog vindt.

Piste Huysegems opgegeven?

Een piste die opgegeven lijkt is Stein Huysegems (24), op overschot bij Feyenoord en eerder gelinkt aan Mönchenladbach, Roda JC, Twente en Genk. Naar verluidt zou Club een bod hebben gedaan maar werd dat onvoldoende geacht. Een nieuw voorstel lijkt niet aan de orde.

Thierry Siquet wordt geen assistent-trainer van Jacky Mathijssen. 'Wij gaan geen trainers wegsnoepen die nog elders onder contract liggen. Het moeten vrije trainers zijn. En er zijn een aantal kandidaten', zegt sportmanager Luc Devroe vanuit het buitenland. (kvu)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen