Judoka Ann Simons stopt met kapotte knieën

BRUSSEL - Judoka Ann Simons, die ons land brons bezorgde in de -48 kg op de Olympische Spelen van Sydney in 2000, houdt haar actieve sportcarrière voor bekeken. Dat maakte de 26-jarige Limburgse woensdag in een communiqué aan Belga bekend. Reden van die beslissing zijn haar kapotte knieën. "Door aanslepende knieproblemen heb ik besloten een punt te zetten achter mijn actieve judocarrière. Ik heb gedurende acht maanden geprobeerd mijn knieën opnieuw competieklaar te krijgen, maar dit was een gevecht dat ik niet kon winnen", klonk het.

mcu

,,Vanaf heden zal ik een assistent-mandaat uitoefenen aan de VUB, de universiteit waar ik ook mijn studie met topsport combineerde'', aldus de licentiate Toegepaste Economische Wetenschappen.

,,Langs deze weg wil ik iedereen danken die heeft bijgedragen aan mijn sportieve successen, met als hoogtepunt ongetwijfeld een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Sydney. Mijn speciale appreciatie gaat uit naar het BOIC, BLOSO en Carla Galle voor het verlenen van een beroepsstatuut als topsporter'', besloot de meervoudige Belgische kampioene.

Waar ze in 2000 nog olympisch brons haalde, kon Simons zich vier jaar later net niet plaatsen voor Athene 2004. Voor Peking 2008 stond ze alweer op de A-lijst van het BOIC, maar een nieuw olympisch avontuur komt er dus niet meer.

Haar laatste grote internationale afspraak had ze in september vorig jaar, waar ze op het WK in Kaïro vijfde werd. In mei 2005 bereikte ze hetzelfde resultaat op het EK in Rotterdam. Haar laatste internationale succes was de zege in het A-toernooi in het Finse Tampere twee maanden eerder.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen