Sedan onderneemt actie tegen gewelddadige Utrechtfans

© © EPA

SEDAN - Voetbalclub Sedan wil supporters van het Nederlandse Utrecht verbieden om nog naar Frankrijk af te zakken en overweegt om ze tegen te houden aan de grens.

moo

Supporters van Utrecht komen de laatste jaren geregeld naar belangrijke matchen van Sedan kijken sinds het Franse team een eerbetoon bracht aan ex-speler David di Tommasso, die in november 2005 overleed toen hij onder contract lag bij Utrecht.

Maar zaterdag raakten supporters van Utrecht in Sedan slaags met fans van Paris Saint-Germain. De Utrecht-aanhang kwam met stokken op de supporters van PSG af. Het was dankzij de Franse militaire politie dat er slechts drie gewonden vielen. Zowel PSG als Sedan overwegen nu om klacht neer te leggen tegen de onruststokers, onder wie verschillende Utrecht-supporters.

Niet welkom in Frankrijk

,,We willen ook niet dat deze individuen nog naar het stadion Louis Dugauguez komen'', zegt Sedan-directeur Serge Marchetti. ,,Daarvoor zullen we een vraag richten aan de Nederlandse voetbalbond. En als ze toch komen, zullen we hen tegenhouden aan de grens.''

Schuld van de Franse politie?

Jan-Willem van Dop, voorzitter van Utrecht, hekelde de Franse politie. Het zou net de politie zijn geweest die de supporters van de Nederlandse club in het stadion heeft gelaten. ,,Met het clubbestuur van Sedan waren we overeengekomen dat ze geen kaarten zouden krijgen,'' zegt van Dop. Volgens de voorzitter treft Utrecht geen schuld. ,,De enige optie is om alle grenzen in Europa dicht te gooien. Zo’n voorval kan net zo goed in de zomervakantie op een Franse camping gebeuren.''

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen