Grandjean Europees kampioen in nieuw Belgisch record

Yoris Grandjean heeft op het EK zwemmen voor junioren in Antwerpen zijn titel verlengd op de 100 meter vrije slag. Hij deed dat bovendien in een nieuwe Belgische recordtijd (49.91).

jav

Grandjean was in de finale zes hondersten van een seconde sneller dan de Rus Sergey Fesikov (49.97). Hij is de eerste Belg ooit die onder de 50 seconden duikt op deze afstand. Het vorige record stond op naam van Renaat Dreesen (50.10).

Op hetzelfde tornooi werd Elise Mathijssen vierde op de 200 meter schoolslag. Mathijssen klokte af in een nieuw persoonlijk record (2.29.88).

'Yoris is echt een competitiebeest", verklaarde zijn coach André Henveaux. 'In de halve finales probeerde de Rus Fesikov nog iedereen te imponeren met zijn tijd onder de 50 seconden. Het antwoord van Yoris kwam in de finale.'

Ook de Antwerpse Elise Matthysen presteerde knap. Op de 200 meter schoolslag werd ze vierde en ze verbeterde haar tijd van in de halve finales. Ze klokte af in 2:29.88 en komt daarmee tot op twee seconden van het Belgisch record van Brigitte Becue. Dit weekend komt Maththysen nog in actie op de 100 meter school, haar favoriete afstand.

Op de 4 x 200 vrij (m) werden de Belgen zevende.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen