T-Mobile Team stopt met wielersponsoring

T-Mobile, filiaal van de Duitse telecommunicatiegroep Deutsche Telekom, heeft bekendgemaakt dat het met onmiddellijke ingang een punt zet achter de sponsoring van de gelijknamige wielerploeg. Het team gaat verder onder de naam Team High Road.

loa,jav

De in Bonn gevestigde groep stopt niet enkel de sponsoring van het mannenteam, maar ook van de vrouwenploeg. Telekom was sinds 1991 actief in de wielersport.

"We zijn tot deze beslissing gekomen om ons merk te scheiden van verdere blootstelling aan doping in de sport en meer specifiek in het wielrennen", aldus Hamid Akhavan, lid van de Raad van Beheer van Deutsche Telekom en CEO van T-Mobile International, in een communiqué op de website van het wielerteam. "We hebben een verplichting naar onze werknemers, onze klanten en onze aandeelhouders toe om onze aandacht en onze middelen toe te spitsen op onze kernactiviteiten".

"We hebben hard gewerkt met het huidige teammanagement om een propere wielersport te promoten, meer we zijn tot de beslissing gekomen om verder te gaan met onze inspanningen om alle sport van doping te zuiveren via het inzetten van onze middelen in andere richtingen. Deutsche Telekom AG wil duidelijk maken dat deze actie niet gebaseerd is op een enige onenigheid met of slecht gedrag van het teammanagement", benadrukt Akhavan. "We zullen onze verplichtingen in het gevecht tegen doping blijven vervullen".

Teammanager Bob Stapleton voegde er in het communiqué wel nog aan toe: "We hopen met het team onafhankelijk te kunnen voortgaan om onze doelen van wedstrijdsucces te bereiken en om een leider te zijn in de inspanningen tegen doping in het professionele wielrennen".

Begin november onthulde de Duitser Patrik Sinkewitz aan de pers dat hij tijdens de Tour de France van 2006 bloedtransfusies onderging. Het was het laatste van een hele reeks schandalen die de ploeg sinds vorig jaar teisteren, en die onder meer leiden tot de uitsluiting van de Duitser Jan Ullrich, winnaar van de Tour in 1997 en verdacht van dopinggebruik.

Vanaf augustus gaf Deutsche Telekom aan dat het zou stoppen met de sponsoring van het team vanaf het moment dat er een nieuw dopinggeval aan het licht zou komen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen