San Antonio in westen naar finale

SAN ANTONIO - De San Antonio Spurs hebben hun ticket voor de grote NBA-finale beet: woensdag klopten ze in de vijfde match van de finale in de Western Conference Utah met 109-84 en wonnen zo de best-of-sevenserie met 4-1. De onpare jaren lijken wel gereserveerd voor het succes van de Spurs: in 1999, 2003 en 2005 pakten ze telkens de NBA-titel.

mcu

De vijfde partij bleek slechts een formaliteit: de Jazz stapelden namelijk van bij het begin de fouten op. Op twee minuten van het einde van het eerste kwart stond er al 30-11 op het scorebord na een onwaarschijnlijke 14-0 tussenspurt. Het verschil werd nooit meer minder dan 15 punten in deze eenrichtingspartij. Man van de match was de Fransman Tony Parker met 21 punten, 5 rebounds en 5 assists in 27 minuten.

In de grote finale, die op donderdag 7 juni van start gaat, neemt San Antonio het op tegen Cleveland of Detroit. Die twee teams staan in de finale in het oosten 2-2 gelijk.

In 2005 klopten de Spurs Detroit in de NBA-finale met 4-3, vorig jaar gingen ze er in de halve finale van de Conference uit tegen Dallas.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen