Catherine Jacques op dooie gemakje

,,Ik kan er niet tegen als iemand met mijn titel gaat lopen." En: ,,Wij Belgen moeten wat meer gezond arrogant zijn." Enkele citaten van Catherine Jacques.

Op de vraag of ze de zin wilde aanvullen die begint met: ,,Ik word volgend jaar Europees kampioen en wereldkampioen als..." antwoordt diezelfde Catherine Jacques (27), prof bij Bloso: ,,Als ik geen blessures oploop en voortdoe zoals ik nu bezig ben."

Dan ziet het er goed uit. Op het BK had ze amper tegenstand. Leen Pauwelijn kreeg een armklem, Joke Buysschaert werd kansloos overklast, Sofie De Saedelaere moest een fatale houdgreep toestaan.

In de finale moest Jacques uitkijken voor de Waalse Jennyfer Arcq. ,,Ik ben heel blij. Het ging vlotter dan vorig jaar, toen ik zo blij terugkwam met mijn bronzen WK-medaille dat ik niet gemotiveerd was. "

In de finale klopte ze Arcq al na 57 seconden. ,,Vooral over de manier waarop ben ik tevreden: met een zuivere worp."

Haar volgende afspraak is in december het tornooi van Fukuoka in Japan. Volgend jaar wil ze hoge ogen gooien op het EK in Belgrado en het WK in Rio: zeg maar haar eerste titel behalen op een toptornooi. ,,De voorbije twee jaar ben ik op dreef; sinds Sasja Jatskevitsj bondscoach af is ben ik mijn ketens kwijt."

,,Ik haal nu bijna altijd topdrie en won al van al mijn tegenstanders, maar nog niet altijd op de tornooien waar het moest. Dat is het doel voor volgend jaar", zegt de Kapelse die soms meetraint met korfbalclub Boeckenberg.

,,Talent heb ik niet, maar twee uur lopen zonder dat je het merkt is goed voor de conditie."

Jacques is samen met Ilse Heylen de Belgische medaillehoop voor de Spel van 2008. Ze blijft trainen met Danny Belmans. In september werd hij ontslagen als topsportcoördinator, maar drie toppers behouden hun vertrouwen in hem: Jacques, Katrien Ongena, Dirk Van Tichelt.

Vraag: waarom zou Belmans het statuut van topsporttrainer ontzegd worden? (vwf)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen