Record voor Kristof Tieghem, vijf titels voor Tine Bossuyt

© © Photo News

De slotdag van het BK in Atwerpen was de spectaculairste met drie Belgische records. De mannenploeg uit Luik haalde het net op de 4x200m vrij (7'44''83). De vrouwen van Brabo verpulverden hun record op de 4x100m vrij met bijna vier seconden (3'48''99). Kristof Tieghem bracht het record op de 50m vlinderslag op 24''66.

(JAE)

,,Ik was al een tijdje aan het jagen op het zes jaar oude record van Frédérik Dutonus. Nu is het eindelijk gelukt'', glunderde de 27-jarige West-Vlaming. ,,Ik ben een laatbloeier want ik leerde pas zwemmen na mijn negende. Bijzonder laat voor zwemmers. Er rest mij nu nog een doel: het EK in Boedapest. Dat zou een prachtige afsluiter zijn van mijn carrière.''

Tine Bossuyt kroonde zich tot koningin van het BK met vijf titels. In een nek-aan-nek-race gaf ze Fabienne Dufour het nakijken op de 100m vlinderslag (1'02''43). ,,Ik ben zeer tevreden over dit het BK want ik zwem weer op niveau. Alleen jammer dat ik geen record gezwommen heb. Dit jaar was er eentje met meer downs dan ups. Ik moest alles eens op een rijtje zetten en daarom ook ging ik niet naar het WK hoewel ik de limiet haalde.'' Met haar 25 was ze zowat de ouderdomsdeken bij de vrouwen. ,,In februari ben ik getrouwd, dan weet je dat je al wat ouder wordt. Maar als alles goed gaat, zou ik Peking nog willen halen.''

Griet Buelens en Stef Verachten brachten hun totaal op vier individuele titels. Voor Verachten was het weer net niet. Op de 400m vrije slag zette hij een knappe tijd neer (3'55''95), maar geen Belgisch record. Buelens won de 800m vrije slag in 8'59''34.

Stefaan Maene was een opgemerkte gast in Antwerpen. ,,Gisteren hadden ze me nog bij de vip's gestoken, maar daar ben ik niet lang gebleven). Ik ben naar de zwemmers gegaan, daar voel ik me thuis. Alleen jammer dat mijn records blijven overeind staan'', aldus Maene.

(JAE)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen