Tom Caluwé zondag om 18 uur met Willem II tegen PSV

© © Stanley Gontha

Tom Caluwé hoopt zondag Stefaan Tanghe te kunnen opvolgen als Belgische winnaar van de Nederlandse beker. Gemakkelijk wordt het niet, want de middenvelder moet het met Willem II in de finale van de Amstel Cup opnemen tegen PSV.

(GDV)

De Nederlandse bekerfinale vertoont grote gelijkenissen met de Belgische: de landskampioen die op zoek gaat naar de dubbel tegen een kleinere club die ook bij verlies naar de Uefa Cup mag. Het Germinal Beerschot van Nederland heet Willem II uit Tilburg.

De Brabantse club van onze landgenoten Tom Caluwé, Sven Delanoy en Christophe Lepoint begint zondag om 18 uur als underdog aan de eindstrijd in de Rotterdamse Kuip. PSV was dit seizoen immers oppermachtig in de Holland Casino Eredivisie en haalde de halve finales van de Champions League.

,,We beseffen dat het heel moeilijk wordt om die beker te winnen, maar toch gaan we er helemaal voor. Dat we nu al zeker zijn van Europees voetbal is heel mooi, maar dat betekent niet we minder gemotiveerd zijn'', zegt Tom Caluwé.

Caluwé bezorgde Willem II de plaats in de finale door in de halve eindstrijd de enige goal te scoren tegen Ajax. ,,De belangrijkste uit mijn carrière'', geniet de 27-jarige ex-middenvelder van KV Mechelen, die zes competitiegoals maakte in zijn zesde seizoen in Nederland.

Interesse van PSV

Een prestatie die niet onopgemerkt is voorbijgegaan. Bij PSV prijkt de naam van Caluwé op de lijst om Mark van Bommel (naar Barcelona) en Johann Vogel (naar AC Milan) te vervangen. ,,Concreet is er nog niets, ik wacht nu ook af tot na de bekerfinale'', aldus Caluwé. ,,Ik heb nog twee jaar contract, maar dit is moment om een stap hogerop te zetten. Ik hoop dat er deze zomer iets uit de bus valt.''

Op die manier zou Caluwé ook in België bekend raken. ,,De interesse vanuit België voor Willem II is beperkt. Het is nochtans dichtbij, ik woon zelf in Londerzeel. Eén keer haalde ik de voorselectie van de Rode Duivels. Meer niet, terwijl ik hier toch al een paar jaar op niveau speel.''

(GDV)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen