Hamilton aast op groter inkomen dan Alonso

© ap

F1-piloot Lewis Hamilton heeft al de wereldtitel en een knap lief, als hij binnenkort ook de best verdienende sportman wordt, dan heeft de Britse superster het allemaal. Experts geloven dat Hamilton volgend jaar de kaap van 100 miljoen dollar (63 miljoen euro) moet kunnen halen.

loa

"Als Fernando Alonso 25 à 26 miljoen dollar (20 miljoen euro) kan verdienen, waarom zou Hamilton dat dan niet bereiken?", vraagt Michael Schumachers manager Willi Weber zich af in het Duitse weekblad Bild. De financiële en commerciële adviseurs van Hamilton gaan nog een stapje verder: zij schatten dat de 23-jarige kampioen volgend jaar 100 miljoen dollar of 63 euro op zijn bankrekening zal kunnen zetten. Daarvan zou 'slechts' 15 miljoen euro van zijn inkomen afkomstig zijn, het overige geld moet van adverteerders en sponsors komen, het gegeerde kliekje dat de Brit nu wel overtuigd zou moeten hebben.

"Maar in de huidige tijden is het moeilijker om sponsors binnen te halen", waarschuwt Weber, die in de jaren 90 Schumacher naar de top van de lijst katapulteerde. "Ze staan niet meer in rijen te drommen, maar er valt natuurlijk wel nog een mooi centje te verdienen."

In de huidige ranking van grootverdieners, opgesteld door het Amerikaanse business-magazine Forbes, staat Hamilton nog niet in de top 10. Golfer Tiger Woods voert de lijst aan met 90 miljoen euro, David Beckham volgt op ruime afstand met 40 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen