Volleybalbeker: Roeselare 3 - Antwerpen 0

Bij de thuisploeg bleef opposite Rouzier alweer aan de kant met enkelproblemen; Tuerlinckx nam zijn positie in. Onder aanvallende impuls van Verhanneman liep Roeselare tot 7-4 uit, maar een gedreven Antwerpen zette Roeselare met gevarieerd opslagwerk onder druk.

Op Verhanneman na raakte geen Roeselaarse aanvaller meer door het bezoekende block. Bij 16-20 leken de bezoekers op weg naar setwinst maar dan liep het aanvallend compleet mis. In een mum van tijd stond de 23-20 op het bord. Verhelst rondde af met twee aanvallen.

In set twee nam de thuisploeg vlot afstand tot 13-7. Vooral omdat het bij de bezoekers opslagfouten en aanvallende missers regende. Zonder te schitteren kon Roeselare deze zespunten kloof behouden en zelfs uitbouwen tot 21-13 en 23-14. Radovic besloot met een stevig block.

Hetzelfde scenario in de derde beurt die bij 16-11 al was gespeeld, waardoor Roeselare zich vlot kwalificeerde voor de halve finale.

SETS: 25-20, 25-15, 25-18

ROESELARE: Tuerlinckx, Nikic, Radovic, Brito Santos, Verhelst, Verhanneman; libero: Lemay; kwam in: Callebert.

ANTWERPEN: Van Goethem, Brouns, Van den Dries, Coeck, Gofflo, Verschueren; libero: Pourbaix; kwamen in: Van den Bosch, Sophie.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen