Sublieme flits van het duo Ronaldinho - Giuly

© © AFP

FC Barcelona heeft een stevige optie genomen op de finale van de Champions League na 0-1-winst bij AC Milan. De thuisploeg had de meeste kansen, maar een sublieme klasseflits van Ronaldinho (wie anders?) en Giuly besliste de match.

Gunther DE VOS

Coach Ancelotti van AC Milan had zijn spelers vooraf nog zo hard gewaarschuwd voor Ronaldinho. In hun hotelkamers had hij zelfs posters van de supervoetballer laten ophangen om zijn spelers op stang te jagen.

Het mocht niet baten, want op het uur bracht een klasseflits van Ronaldinho Barcelona op voorsprong. Bijzonder listig verstuurde Ronaldinho de bal over de thuisdefensie naar Giuly. De afwerking van de kleine Fransman, heerlijk op de slof genomen richting winkelhaak, was van een al even grote schoonheid.

Enkele minuten later kneep Ronaldinho de Italianen bijna helemaal dood. Zijn gemikt schot strandde op de binnenkant van de paal. Voor de ogen van de hele wereld toonde Ronaldinho nog maar eens waarom hij al twee jaar op rij verkozen is tot Wereldvoetballer van het jaar.

Nochtans had Milan op dat moment al drie enorme kansen gekregen op de openingstreffer in een gelijk opgaande wedstrijd. Op het kwartier trapte Gilardino, de vervanger van Inzaghi, uit een scherpe hoek op de paal. Een minuutje later duwde Valdes een poging van Shevchenko in hoekschop.

Kort na rust was het Kaka die dicht bij de 1-0 kwam. De Braziliaan besloot toch nog op Gilardino te passen: weg kans.

Milan kon pas in de slotfase herstellen van de tegengoal. Ambrosini en Maldini dreigden nog, maar dat deden ook Eto'o en Ronaldinho. Barça kan met een gerust hart uitkijken naar de terugmatch van volgende woensdag.