Bernie krijgt de bons van Slavica

© © REPORTERS / abaca

Volgens berichten in de Britse pers staat F1-opperhoofd Bernie Ecclestone op scheiden. Het komt voor in de beste families, maar voor Mr. E zou het vertrek van echtgenote Slavica ook zware financiële gevolgen kunnen hebben. Vooral omdat een groot deel van Ecclestones fortuin op naam van mevrouw staat.

Nu de dochters het huis uit zijn, zou ook de 50-jarige Slavica Ecclestone genoeg hebben van het leven aan de zijde van haar 28 jaar oudere echtgenoot. De twee leerden elkaar kennen tijdens de Italiaanse Grand Prix van 1982, maar het Kroatische fotomodel moest aanvankelijk weinig weten van de haar onbekende Ecclestone. Misschien was het niet alleen het leeftijdsverschil dat haar afschrikte, de F1-baas is ook 25 centimeter kleiner dan de langbenige Slavica.

Toch trad het koppel twee jaar later in het huwelijk en kregen ze twee dochters, Tamara en Petra. In 1999 besefte Ecclestone dat zijn echtgenote het allicht langer zou trekken dan hemzelf en belegde hij driekwart van zijn fortuin (iets meer dan twee miljard euro) in fiscaal gunstige trusts, op naam van Slavica.

Beleggingen die Ecclestone nu misschien berouwt, want op de dag dat Lewis Hamilton wereldkampioen werd, verliet Slavica het 15 miljoen kostende stulpje in Chelsea om haar intrek te nemen in een flat die eigendom is van de vriend van haar jongste dochter. Toen een journalist van de

Daily Mail

Ecclestone om een reactie vroeg, kreeg hij deze gevatte repliek: 'Ze is de deur uit omdat ze bij de buren aan het bouwen zijn en dat zorgt voor ontiegelijk veel lawaai. Slavica kan daar niet tegen. Of ze wil scheiden? Weet ik veel. Ik ben bezig het bouwgeluid aan het opnemen, om een klacht in te dienen bij de gemeenteraad.' (gve)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen