'Mijnheer Preud'homme en ik zijn geen vrienden'

Johan Boskamp las gisteren met verbazing en tegelijk geamuseerd de uitspraken van Michel Preud'homme. De trainer van AA Gent noemde zijn collega van Dender een 'Superman' omdat hij zoveel nevenactiviteiten aanneemt. Preud'homme nam het Boskamp ook kwalijk dat hij na Gent-Dender van 8 november had gezegd dat Gent altijd met lange ballen speelde.

'Ik begrijp niet goed waarom

mijnheer

Preud'homme daar twee weken later plots mee afkomt', aldus Boskamp. 'Staat

mijnheer

wat onder druk misschien? Ik zie er echt het nut niet van in om daar veel woorden aan vuil te maken. Wij zijn geen vrienden. Laat me het daarop houden.'

Boskamp was in 2006 twee maanden aan de slag als trainer van Standard. Preud'homme was er toen technisch directeur. Toen Boskamp na een 2 op 12 zijn ontslag kreeg en Michel Preud'homme trainer werd, beweerde Boskamp dat er bij de Rouches een plaatsje moest worden vrijgemaakt nadat Preud'homme naast het bonds- en Profliga-voorzitterschap had gegrepen.

'Dat heeft hij me inderdaad altijd kwalijk genomen', aldus Boskamp. 'Het was indertijd Luciano D'Onofrio die me had aangesteld. Ik blijf erbij dat ik plaats moest ruimen omdat Michel op mijn plaats moest zitten. Daar ga ik niet van af. Ik vind het wel leuk dat hij me Superman noemt. Dan geef ik hem dit mee: dat vliegen gaat goed, ik heb alleen wat last met het landen.

(bulderlach)

' (lvdw)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen