NBA. Cleveland tekent voor knappe comeback in topper tegen Boston, dat zegereeks ziet eindigen

© Getty Images via AFP

Cleveland heeft dinsdag in de NBA een nipte zege behaald in de topaffiche tegen Boston. De Cavaliers maakten in het laatste kwart een ruime achterstand goed en konden zo alsnog de competitieleider een hak zetten.

Marnix Taes
Bron: BELGA

De bezoekers leken op een ruime overwinning af te steven in het Rocket Mortgage FieldHouse, toen ze in het vierde en laatste kwart een voorsprong van 22 punten op zak hadden. Maar onder impuls van een onhoudbare Dean Wade knokten de Cavs terug. Wade maakte in het laatste kwart vijf driepunters en scoorde 20 punten, waaronder een beslissende lay-up kort voor het einde. De Celtics verloren uiteindelijk nipt met 105-104. Het was hun eerste nederlaag na elf opeenvolgende overwinningen. Daarmee had Boston de langste zegereeks van het seizoen in handen.

Ondanks het verlies blijft Boston (48w - 13v) comfortabel leider in de Eastern Conference, voor de Milwaukee Bucks en Cleveland.

In de Western Conference verloor kampioen Denver, derde in de stand, in eigen huis na een verlenging met 107-117 van Phoenix. Kevin Durant maakte 35 punten voor de bezoekende Suns, de nummer zes uit het klassement.