CONFERENCE LEAGUE. Ajax krijgt stevige pandoering van Aston Villa, Olympiakos lukt waanzinnige comeback

© Getty Images

In de Conference League zijn de ogen voornamelijk gericht op Union en Club Brugge, maar er stonden ook nog tal van andere affiches op het programma. Een overzicht.

Quinten Torfs

Aston Villa – Ajax

De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde op 0-0 en dus moesten beide ploegen nog volop aan de bak. Wie anders dan Ollie Watkins opende de score voor Aston Villa met een onhoudbare kopbal. Ajax bleef er nog in geloven, maar na de pauze namen invaller Youri Tielemans en co afstand. Leon Bailey (ex-KRC Genk) maakte op het uur de tweede van de avond. Duran en Diaby trapten de 3-0 en 4-0 tegen de touwen.

Maccabi Tel Aviv – Olympiacos

De strafste comeback van de Conference League-speeldag komt ongetwijfeld op naam van Olympiakos. De Grieken begonnen met een 4-1-achterstand aan de terugwedstrijd nadat het thuis met zware cijfers had verloren vorige week. Negentig minuten later stond het zowaar 1-4 waardoor we verlengingen kregen in de TSC Arena, het Servische stadion waar het Israëlische Maccabi Tel Aviv zijn Europese thuiswedstrijden afwerkt. Vooral het vierde doelpunt van Olympiakos was een pareltje.

In de eerste verlenging prikten de bezoekers er nog eens twee bij en schakelden een aangeslagen Maccabi met 5-7-cijfers uit. Wat een ommekeer!

LOSC Lille – Sturm Graz

Lille en Sturm Graz speelden 1-1 gelijk, maar de Fransen stoten eenvoudig door dankzij de ruime 0-3-zege vanuit de heenmatch. Tiago Santos zette Lille na 43 minuten op voorsprong. Biereth (45.+ 1) maakte al snel gelijk voor Sturm Graz, maar meer dan dat zat er uiteindelijk niet in voor de Oostenrijkers.

Club Brugge - Molde

Fenerbahce – Union

Fiorentina – Maccabi Haifa

Fiorentina, vorig seizoen nog verliezend finalist in de Conference League, nam in een ware thriller nipt de scalp van Maccabi Haifa in de heenwedstrijd (3-4). In het eigen Artemio Franchi had la Viola dus een felbevochten voorsprong te verdedigen. Het doelpunt van Barak op het uur deed dan ook enorm deugd voor de fans in Firenze. Toch werd het nog even warm in de voormalige Italiaanse hoofdstad toen de bezoekers nog gelijk maakten. Uiteindelijk hadden de Fiorentijnen genoeg aan hun bonus uit de heenwedstrijd om door te stoten.

PAOK – Dinamo Zagreb

De Kroaten trokken vol vertrouwen én een 2-0-voorsprong naar Griekenland, maar mispakten zich grondig aan de thuisploeg, die erop gebrand was Dinamo Zagreb bij de keel te grijpen. Net voor het half uur opende Baba de score, waarna een eigen doelpunt van Susic de bordjes weer gelijk hing. Alles te herdoen voor de bezoekers, die enkele minuten voor rust hun voordeel uit de heenmatch volledig teniet zagen gedaan worden door een derde treffer.

Kort na rust kwam Dinamo Zagreb dan toch nog terug in de wedstrijd dankzij Hoxha. Konden de Kroaten nog een vuist maken? Het antwoord was ‘nee’. De doelman van de bezoekers moest zich twintig minuten voor tijd een vierde keer omdraaien en besefte dat het Europese avontuur erop zat. Het werd uiteindelijk nog 5-1 dankzij een penaltydoelpunt net voor tijd.

Viktoria Plzen - Servette

De wedstrijd tussen Viktoria Plzen en Servette eindigde zoals ze begonnen en de vorige keer eveneens geëindigd was. Beide teams kwamen niet tot scoren in 180 minuten voetballen en dus werden het verlengingen in Tsjechië. Ook die konden geen beslissing brengen en dus moesten penalty’s dat maar doen. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind (3-1) en stoot door naar de kwartfinale.