NBA. Toumani Camara bevestigt zijn uitstekende vorm bij Portland, maar kan zevende nederlaag op rij niet voorkomen

© AP

Portland heeft maandag in het basketbalkampioenschap van de NBA zijn zevende nederlaag op rij in Houston niet kunnen voorkomen. De Trail Blazers verloren met 110-92 van de Rockets, die hun negende overwinning op rij boekten.

De Oregon-franchise, opnieuw met vijf rookies, ging goed van start en leidde met 9 punten in het eerste kwart (4-13). De Texanen maakten de wedstrijd daarna gelijk en wonnen de laatste twee kwarten met 63-41.

Toumani was de tweede meest gebruikte speler van Portland. In 35 minuten was hij goed voor 12 punten (4/9 waaronder 1/3 3-punters, 3/3 vrije worpen), 5 rebounds, 2 assists en 2 steals. Hij beging echter 4 van de 16 turnovers van zijn team en 4 persoonlijke fouten. Alleen invaller point guard Dalano Banton speelde meer. Het is waar dat hij erg succesvol was. Hij scoorde 28 punten (11/21), pakte 11 rebounds en gaf 5 assists in 39 minuten.

Portland blijft 14e in het Westen (19 gewonnen, 53 verloren) en is officieel uit de play-off race met nog tien wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen.

Houston, 11e (36-35), staat in de schaduw van Golden State, 10e (36-34), de laatste ploeg in een play-off positie.