Topprestatie in London Marathon: Keniaanse Peres Jepchirchir loopt snelste tijd ooit in een wedstrijd zonder mannelijke tempomakers

© AFP

De Keniaanse Peres Jepchirchir heeft zondag de London Marathon gewonnen bij de vrouwen. De Keniaanse regerende olympische kampioene won in 2u16:16, de snelste tijd ooit in een wedstrijd zonder mannelijke tempomakers.

Bron: BELGA

De 30-jarige Jepchirchir deed in Londen precies een minuut van haar vier jaar oude persoonlijk record en dook 45 seconden onder de snelste tijd ooit in een women-only marathon. Het echte wereldrecord staat nog altijd op 2u11:53 en op naam van de Ethiopische Tigist Assefa. Die laatste werd zondag tweede in 2u16:23. De derde plaats was voor de Keniaanse Joyciline Jepkosgei in 2u16:24.

© AFP

© AFP

Bij de mannen ging de zege in Londen naar de Keniaan Alexander Munyao in 2u04:01, die zijn verongelukte landgenoot Kelvin Kiptum opvolgde. Munyao won voor de 41-jarige Ethiopiër en drievoudig olympisch kampioen Kenenisa Bekele, die 2u04:15 klokte. De derde plaats ging naar de Brit Emile Cairess in 2u06:46.