Dirk van Tichelt beste Belg ooit op judo-toernooi Rotterdam

Een dag na de bronzen medaille van Ilse Heylen heeft onze landgenoot Dirk van Tichelt zaterdag het beste mannnelijke resultaat ooit op de Rotterdam Trophy, een Super A-tornooi, behaald. Hij werd zevende in de categorie tot 73 kg.

loa

Van Tichelt won zijn eerste kamp tegen de Armeen Ghazaros Grigoryan met koka, maar verloor zijn volgende gevecht tegen de Sloveen Saso Jereb met ippon, zodat herkansingen volgden. Daarin versloeg hij eerst de Nederlander Henry Schoeman en vloerde daarna met koka de Oostenrijker Christophe Stangl. In de laatste ronde van de herkansingen, die uitzicht gaf op het gevecht voor de bronzen medaille, moest Van Tichelt opnieuw met ippon het onderspit delven tegen de Fransman Daniël Fernandez.

In de categorie tot 73 kg won onze landgenoot Damiano Martinuzzi zijn eerste twee kampen met yuko tegen de Nederlander Dogan Tekin en de Grieke Pavel Ntanko. Daarna verloor hij met yuko tegen de Italiaan Francesco Bruyere, maar hij mocht niet naar de herkansingen.

Christophe Van Dijck ging in de categorie tot 81 kg met yuko onderuit tegen de Kroaat Tomislav Marijanovic, waarmee zijn tornooi er meteen op zat. De enige Belgische vrouw die zaterdag in actie trad, Katrien Verheeke in de categorie tot 63 kg, onderging hetzelfde lot. Nadat ze de Amerikaanse Martyi Malloy met ippon kon vloeren, verloor ze op haar beurt met ippon tegen de Nederlandse Margot Wetzer.

Zondag is voorzien voor de wedstrijden in de zwaarste categorieën. Geen enkele Belg komt daarin in actie.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen