Eneco Tour start met valse noot

De organisatoren van de Eneco Tour hebben hun violen een week voor de start op 16 augustus duidelijk nog niet gelijk gestemd. Op een persconferentie in Malle had de Belgische organisator Rob Discart lof voor het deelnemersveld, terwijl zijn Nederlandse collega Henk Van Mulukom geen moeite deed om zijn teleurstelling te verbergen.

(, FRB)

,,Over het deelnemersveld mogen we niet klagen'', zei Rob Discart, verantwoordelijk voor de Belgische tak van de Eneco Tour. Met wereldkampioen Boonen, Hincapie, Popovych, Hoste, Boogerd en Flecha verschijnt er inderdaad 'schoon volk' aan de start. De Nederlandse organisator Van Mulukom dacht er het zijne van: ,,Phonak komt met Merckx en Moerenhout. Een tegenvaller. En de deelnemers van Caisse d'Epargne-Illes Balears wil ik zelfs niet overlopen. Die selectie is ondermaats.'', aldus Van Mulukom.

Van Mulukom schopte ook naar de organisatoren van de grote rondes. ,,Waarom proberen Giro en Vuelta de Tour naar de kroon te steken door hun parcours alsmaar zwaarder te maken? Daar moet paal en perk aan worden gesteld. Is het overigens nodig dat de Tour in Londen start'', vroeg Van Mulukom zich af.'' Mede-organisator Rob Discart probeerde het brandje te blussen. ,,De uitspraken zijn voor de rekening van mijn collega en stonden niet in het scenario.''

(

FRB)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen