Bart Arnouts verrast favorieten

De 22-jarige Bart Arnouts is in Ronse Belgisch kampioen duatlon geworden. Arnouts, een student industrieel ingenieur, snelde nog tijdens het fietsen weg uit de kopgroep om met iets meer dan een minuut voorsprong de laatste wisselzone te bereiken. Joerie Vansteelant en Rob Woetenborghs konden in de loopfinale nog de kloof verkleinen, maar Arnouts bleef buiten schot. De spurt voor de tweede plaats werd gewonnen door Vansteelant.

(GOW)

,,Na het WK voor beloften in Canada, waar ik zilver pakte, lag ik enkele weken stil met problemen aan de achillespees'', vertelde Arnouts na afloop. ,,Pas vorige week deed ik als test mijn wederoptreden in de triatlon van Sint-Martens-Latem. Omdat de pijn niet verergerde, ging ik vandaag toch maar mijn kans. Eigenlijk geraakte ik per ongeluk alleen aan de leiding. Toen niemand volgde, ben ik resoluut doorgegaan.''

Vansteelant, die keer op keer alleen probeerde weg te geraken, moest zich met zilver tevreden stellen. ,,Mijn twee gezellen spanden duidelijk samen'', aldus de Torhoutenaar.

Bij de vrouwen ging de titel naar Mieke Depoortere voor Sophie Degroote en Laetitia Mayon.

(GOW)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen