Olympiakos reikt hand uit naar Conference League-finale na verrassende zege op bezoek bij Aston Villa

Vreugde bij Olympiakos.© AFP

Olympiakos heeft donderdagavond een stevige optie genomen op de finale van de Conference League in eigen land. De Grieken legden Aston Villa met 2-4 het zwijgen op in hun heenwedstrijd van de halve finales.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

De Britten keken net voor het halfuur verrassend tegen een dubbele achterstand aan. Ayoub El Kaabi (16’ en 29’) plaatste zijn naam twee keer op het scorebord in Villa Park. Ollie Watkins (45+1’) hees de thuisploeg bij het ingaan van de blessuretijd terug in de wedstrijd.

Snel in de tweede helft was alles te herdoen toen Moussa Diaby (52’) op aangeven van Leon Bailey, ex-Racing Genk, de gelijkmaker liet optekenen.

(Lees verder onder de video)

El Kaabi (56’) deelde enkele minuten later echter een nieuwe tik uit door een penalty om te zetten en zijn hattrick te voltooien. Santiago Hezze (67’) bepaalde de marge zowaar opnieuw op twee doelpunten verschil met nog een kwartwedstrijd te gaan. Douglas Luiz verkwanselde in de 84ste minuut de kans op de aansluitingstreffer door een strafschop te missen. Youri Tielemans ontbrak geblesseerd in het verliezende kamp.

De terugmatch in Piraeus staat volgende week donderdag gepland om 21 uur.