EXIT Pierce en Hewitt

© © EPA

Thuisspeler Lleyton Hewitt (verliezende finalist vorig jaar) en Mary Pierce (winnares elf jaar geleden) hebben de tweede ronde niet overleeft. Juan Ignacio Chela en Iveta Benesova zorgden voor die stunts.

Lleyton Hewitt, de 24-jarige ex-vriend van Kim Clijsters, heeft het niet onder de markt. Nog geen jaar getrouwd met soapster Bec Cartwright, nog geen twee maanden vader van Mia Rebecca, uit pure menslievendheid een contract moeten sluiten met een tijdschrift dat hem een miljoen dollar opbrengt in ruil voor wat foto's van zijn kleintje. En dat is niet alles. Al tien keer meegedaan hier, nog nooit gewonnen. De eerste ronde nauwelijks overleefd na vier uur oorlog tegen Robin Vik. Steen en been klagend over de ondergrond, die niet eens aan zijn spelstijl is aangepast (,,Ik heb toch altijd alles gedaan voor mijn land?''). Einde vorig jaar ook een linkerliesletsel en in oktober aan zijn linker grote teen geopereerd. En het jaar was als een nachtmerrie begonnen, met vroegtijdige uitschakelingen in eigen land in Adelaide en Sydney, al dan niet door een virus. Kortom, zelfs voor een gepatenteerde vechter als Hewitt werd het te veel en dus ging hij er na 3u30' uit met 4-6, 4-6, 7-6 en 2-6 tegen de bescheiden subtopper Juan Ignacio Chela (ATP 51) uit Argentinië.

En dat terwijl Hewitt vorig jaar nog Chela had geklopt (die nadien nog naar hem gespuwd had, groot schandaal!) ,,De grootste zege van mijn carrière'', sprak de Argentijn. ,,Op dit moment is het een beetje ontgoochelend'', zei Hewitt. ,,Het zal een paar dagen op mijn lever liggen, denk ik.''

Geen duel met Hingis

En wat te denken van de 31-jarige Mary Pierce? Vorig jaar twee grandslamfinales en de Mastersfinale verloren en van de daken schreeuwend dat ze nummer één wil worden. Helaas voor het nummer vijf van de wereld. Iveta Benesova, een 22- jarige Tsjechische en WTA 42, stak daar een stokje voor. Droge 6-3 en 7-5 tegen de winnares van 1995. ,,Ik heb het helemaal niet zien aankomen'', huilde Pierce.

En zo komt het duel Pierce-Hingis er niet. De Zwitserse versloeg de Finse Emma Laine (WTA 85) met 6-1 en 6-1.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen