Klikspaan gaat vrijuit

© © Photo News

Ex-trainer Paul Put en negen (ex-)spelers van Lierse moeten zich op 19 april voor de Controlecommissie van de voetbalbond verantwoorden voor hun rol in de omkoopaffaire. Opvallend: Patrick Deman, die als eerste op de bond ging praten, wordt als spijtoptant niet gestraft.

(LVDW)

De voetbalbond meldde gisteren dat de Onderzoekscommissie haar onderzoek naar mogelijke competitievervalsing in het dossier-Lierse heeft afgerond. Het Bondsparket verwees het dossier naar de Controlecommissie. Ter verduidelijking: de Controlecommissie is zowat de rechtbank binnen de voetbalbond. Daar moeten de spelers die werden doorverwezen zich komen verdedigen en krijgen ze ook hun straffen.

Dat Patrick Deman, die zijn rol in de omkoping toegaf, vrijuit gaat omdat hij als spijtoptant eerste naar de voetbalbond stapte, zet kwaad bloed bij de andere betrokkenen. ,,Wij hebben dit afgedwongen'', aldus Kris Luyckx, de advocaat van Patrick Deman. ,,Het staat zwart op wit op papier. Ja, ik ben er fier op. Dit is nooit vertoont in tuchtrecht. Niet in het voetbal maar ook niet bij de orde van advocaten of geneesheren.''

(LVDW)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen