Weer samba op de Freethiel

© © BELGA PHOTO MARC GOYVAERTS

Beveren heeft na drie speeldagen eindelijk zijn eerste driepunter beet. Na de nederlagen tegen Brussels en Roeselare was de frustratie ondertussen flink aangegroeid. Toch was daar tegen Lierse weinig van te merken. De Pallieters werden onmiddellijk bij de keel gegrepen en met 4-1 naar huis gestuurd.

Benny CALLAIJ

Een zwierig voetballend Beveren kreeg voor de rust voldoende kansen om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Né, die dit seizoen zijn debuut maakte in het elftal, trapte eerst nog naast de bal en Zézéto trachtte met een lobbal doelman Mardulier te verrassen. Net voor het kwartier was het wel raak. De bal belandde in de voet van Zézéto en de Ivoriaan trapte onmiddellijk alle frustraties van zich af.

De Waaslanders bleven ook daarna veel snediger en dwongen Lierse vooral om verdedigend te denken. Slechts sporadisch kwam de bal op de helft van de thuisploeg. Toch was dit voldoende om de gelijkmaker te scoren. Lovrek dreigde tot driemaal toe, maar de bal belandde uiteindelijk bij Imschoot, die de gelijkmaker tegen de netten knalde. Van efficiëntie gesproken.

Beveren was absoluut niet aangeslagen door dit tegendoelpunt en ging meteen op zoek naar een tweede treffer. Joseph-Augustin moest echter toekijken hoe Mardulier zijn poging in hoekschop duwde. Terwijl iedereen een tweede Waaslandse treffer verwachtte, was het Lierse dat er dichtbij kwam. Imschoot trapte de bal voor doel maar Nnaji kopte, volledig alleen in het centrum van de verdediging, onbegrijpelijk naast.

Uitblinker Diallo

Luttele seconden daarna zorgde Diallo voor een nieuw Beverse feestje. Hij kreeg plots de bal in de voet en trapte vanop vijfentwintig meter in de winkelhaak. Tokpa en Zézéto kwamen nog dicht bij een derde treffer, maar besloten naast.

Met Cruz in de plaats van Lovrek trachtte Lierse voor meer aanvallende impulsen te zorgen. Toch was het Beveren dat de wedstrijd naar hun hand zette. Vooral Zézéto voelde zich duidelijk in zijn sas. Eerst kopte hij op de voet van Mardulier en even later zag hij een mooie lobbal door Mardulier over de lat geduwd. Pal op het uur kon de thuisploeg opnieuw juichen. Diallo bediende knap Gervinho en Mardulier mocht zich voor de derde keer omdraaien. Lierse kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar de pogingen van Couto en Imschoot kenden geen succes. Diallo zorgde met een vierde treffer in de toegevoegde tijd voor een nog groter feest.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen