Hervelle loodst Madrid naar Spaanse finale

© © BELGA/AFP

Het Belgische basketbal heeft er weer een ster bij. Axel Hervelle, de 21-jarige en 2.05m grote power forward, die in oktober vorig jaar Pepinster ruilde voor Real Madrid, bereikte met 'Los Blancos' immers de finale van de Spaanse play-offs.

(CPM)

,,Dit is een droom. Dat ik op zo een jonge leeftijd al zou meedraaien in het buitenland is fantastisch. En dan nog in de Spaanse ACB en bij topclub Real Madrid. Vrijdag wacht in de finale Tau. Mijn seizoen kan nu al niet meer stuk, al hoop ik met de titel op zak mijn vakantie aan te vatten'', aldus de slanke Belgische basketter.

De (weinige) fans van Real waren vrijdagavond in en tegen stadsrivaal Estudiantes door het dolle heen. Hun favoriete ploeg had in een vijandige sfeer (15.000 toeschouwers) niet alleen de vierde match van de halve finales gewonnen (68-74). Het is de eerste keer sinds 2000 dat Real zich nog eens voor de finale kon plaatsen. In het magische millenniumjaar won de Koninklijke ploeg de titel en ook toen maakte met Eric Struelens een Belg deel uit van de basisvijf. Axel Hervelle, in de vierde match van de halve finale goed voor 2 punten en 5 rebounds, stapt dus in de voetsporen van de succesrijkste Belg in de basketsport. En dat Hervelle geen meeloper is, bewijzen de cijfers. De Waalse power forward vertrok meestal in de basisploeg en was in 27 wedstrijden in de reguliere competitie goed voor een gemiddelde van 18 minuten speeltijd, 6 punten en 5,1 rebounds. In de acht matchen van de play-offs (kwart en halve finales) stond hij gemiddeld 21 minuten op het terrein, scoorde 6,6 punten en plukte 6,3 rebounds. Vrijdag 17 juni beginnen Hervelle en co in Tau (best of five) aan de play-offs van de zeg maar beste basketcompetitie van Europa. Dat ook de NBA Hervelle reeds heeft opgemerkt is dan ook geen verrassing. Teams als Boston Celtics en kampioen en huidig finalist Detroit Pistons tonen interesse en op de prognose

draftlist

staat Hervelle als 55ste pick. Op 28 juni gaat de NBA-draft door en wordt Axel Hervelle misschien wel de eerste echte Belg in de NBA.

(CPM)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen