Saiz onderhandelt in Kazachstan met nieuwe sponsor

© © AFP

Manolo Saiz is er blijkbaar gerust op dat hij vrijuit gaat in de Spaanse dopingaffaire. De Cantabrische ploegmanager van de afgehaakte Amerikaanse hoofdsponsor Liberty Seguros bevindt zich al twee dagen in Kazachstan, het vaderland van Alexandre Vinokourov. Daar onderhandelt hij met een van de vele petroleumfirma's om als nieuwe hoofdsponsor het team financieel te dragen tot het einde van het seizoen.

De Duitse co-sponsor Würth blijft aan boord, maar weigert de bijdrage die nu 30 procent van het voorziene totale budget bedraagt, op te krikken. De Kazachse zakenmensen zijn vrienden van de toppolitici van het land die Vinokourov op handen dragen. De kandidaat-Tourwinnaar start zondag in Annecy in de Dauphiné Libéré, de laatste aanloopkoers naar de Tour.

Saiz drukte ondertussen zijn vennoot en algemeen manager Pablo Anton op het hart dat hij niets te maken heeft met de vondst van bloed- en plasmazakjes in de appartementen en het laboratorium van de beschuldigden José Merino en dokter Eufemiano Fuentes. Ook voor de verschillende valuta, ter waarde van 60.000 euro, die in zijn portefeuille werden gevonden, zou hij een verklaring hebben.

AIGCP wil Saiz weg

De Internationale Vereniging van professionele wielerploegen (AIGCP) heeft wel aan Saiz gevraagd om zijn functies in de vereniging en aan het hoofd van het Liberty-team neer te leggen.

Ook José Ignacio Labarta, ex- ploegleider van het team Comunidad Valenciana, werd verzocht om te vertrekken uit de AIGCP. Labarta, die ook werd aangehouden maar ondertussen werd vrijgelaten onder gerechtelijke controle, nam wel al ontslag bij Comunidad Valenciana. (HC)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen