Eindzege wenkt voor Nuyens

© © AFP

Zonder onvoorziene omstandigheden wordt Nick Nuyens vanmiddag eindwinnaar van de Ster van Bessèges. Gisteren nam hij de verraderlijke klip in Allègre-les-Fumades, waar Christophe Mengin Frédéric Amorison klopte.

Hugo Coorevits

Frédéric Amorison (Landbouwkrediet-Tönissteiner) had gisterenmiddag uitzicht op zijn allermooiste resultaat als prof, maar de 29-jarige Henegouwer verloor nogal simpel van de Franse veteraan Christophe Mengin van Française des Jeux. Het duo had er een vlucht van 25 kilometer opzitten.

Net als in de vrijdagrit was het de hele dag ,,oorlog" op de Franse wegen. ,,Ze bleven maar rondspringen'', vatte Nuyens de geanimeerde etappe samen.

Zijn Cofidisploeg was eerst in het defensief gedrongen, maar na 60 kilometer keerde de ,,Bom van Bevel" de rollen om door een knap rijdende Kevin De Weert en Sébastien Minard mee te sturen in een vlucht met vijftien renners, waarin veertien diverse ploegen waren vertegenwoordigd.

Zo trok hij in een zetel naar het Casino in Les Fumades, want met zijn Duffelse ploegmaat en de Fransman Sébastien Minard in de frontlijn verwisselde de leiderstrui in het slechtste geval van schouder binnen de ploeg van Cofidis.

In het verleden eindigde deze vijfdaagse altijd op een massaspurt in de straten van Bessèges, maar Jef Braeckevelt, ancien onder de sportdirecteurs, verwacht geen volledig pak.

,,De finale is veranderd en kondigt zich als heel lastig aan. Toch tip ik Nuyens als eindwinnaar. Cofidis heeft met hem een goudhaantje binnengehaald.''

Nuyens zelf was gisteravond in Nîmes al evenmin overtuigd dat de mosselen aan wal zijn.

,,Die Kiryienka rijdt ongelooflijk snel", aldus Nuyens. ,,We noemen hem

Robocop.

Door wegenwerken is er een ander parcours gekozen, in plaats van het gebruikelijke criterium. Het wordt nog zwoegen, maar ik wil winnen. Punt aan de lijn.''

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen