O'Sullivan raast naar kwartfinalesn UK Championship snooker

Op het UK Championship snooker in Telford heeft Ronnie O'Sullivan zich dinsdag in geen tijd voor de kwartfinales geplaatst. De 32-jarige Engelsman versloeg zijn landgenoot Mark King met 9-1.

loa

"The Rocket" deed zijn naam alle eer aan. Met fantastisch snooker en breaks van 119, 51, 71, 82 en 63 racete hij in minder dan anderhalf uur naar een 7-0 voorsprong. King kon het laatste spel van de eerste sessie nog winnen met een 92 break, maar kwam er in de tweede sessie niet meer aan te pas. O'Sullivan maakte het af met breaks van 49, 41 en 40.

Ondanks de ruime zege was O'Sullivan weer eens niet tevreden. "Ik kan niet zeggen dat dit een goede prestatie was. Ik heb gewonnen, maar dat was het dan", verklaarde hij. "Ik maakte veel te veel fouten naar mijn zin. Gelukkig was mijn tegenstander ook niet bij de les. Ik heb hem veel kansen gegeven, maar hij heeft me niet afgestraft. Dit is een gevleide score. Ik wil beter worden, maar weet niet of dat nodig is. Ik realiseer me heel goed dat ik zelf mijn grootste criticus ben. Ik kan maar niet geloven dat ik met dit niveau de Premier League gewonnen heb en de finale van de Grand Prix bereikt heb."

Ook de Hongkonger Marco Fu, de Chinees Ding Junhui, de Engelsman Mark Selby en de Schot Stephen Maguire zitten bij de laatste acht. Fu won met 9-2 van Joe Perry, Ding met 9-5 van Nigel Bond, Selby met 9-2 van Dave Harold en Maguire met 9-5 van Ian McCullogh.

In de kwartfinales neemt Maguire het op tegen Williams, staat ding tegenover Murphy en geeft Selby Fu partij. O'Sullivan wacht de winnaar van het duel tussen Barry Hawkins en Jamie Cope op.

Achtste finales (best of 17):

Ronnie O'Sullivan (Eng) (5) - Mark King (Eng) (21) 9-1

Ding Junhui (Chn) (9) - Nigel Bond (Eng) (25) 9-5

Marco Fu (HKo) (27) - Joe Perry (Eng) (18) 9-2

Mark Selby (Eng) (11) - Dave Harold (Eng) (30) 9-2

Stephen Maguire (Sch) (10) - Ian McCullogh (Eng) (28) 9-5

Samenstelling kwartfinales (best of 17):

Stephen Maguire (Sch) (10) - Mark Williams (Wal) (12)

Ding Junhui (Chn) (9) - Shaun Murphy (Eng) (3)

Mark Selby (Eng) (11) - Marco Fu (HKo) (27)

Ronnie O'Sullivan (Eng) (5) - Barry Hawkins (Eng) (19) of Jamie Cope (Eng) (22)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen