Nekkerhal klaar voor stormloop

© © AVT-PRESS/VERHOEVEN

De Nekkerhal is klaar voor de stormloop die de 25ste editie van Jumping Mechelen vanaf maandag zal veroorzaken. Vorig jaar liepen meer dan 70.000 toeschouwers elkaar er voor de voeten en ook nu is het grootste deel van paardenminnend Vlaanderen klaar om naar Mechelen af te zakken.

Frans PIETERCIL, (GVDV)

De jubileumeditie kreeg een aangepaste invulling en een ongewone afsluiter. Op de laatste dag wordt de hoofdpiste omgetoverd tot een grote discotheek zodat het geesteskind van de betreurde Eric Wauters, dat uitgroeide tot één van de grootste hippische evenementen van Europa, een feestelijk orgelpunt krijgt.

Jumping Mechelen sleutelde jaar na jaar aan zijn programma, zonder evenwel afbreuk te doen aan de grondbeginselen waarop Eric Wauters het succes van dit evenement had opgebouwd: een feest voor alle paardensportliefhebbers. Jaar na jaar haalde de organisatie iets meer in huis.

Drie wereldbekermanches

Mechelen heeft als enige organisatie drie manches van drie diverse wereldbekers in huis: jumping, dressuur en mennen van vierspannen. Vorig jaar organiseerde men er voor het eerst in Europa een eventingwedstrijd en dat was zo succesrijk dat het vandaag ook door andere organisatoren op het programma werd bijgeschreven.

Hoogtepunten van deze 25ste editie situeren zich op maandagavond met de Land Rover Masters, met en wagen van dit merk voor de winnaar. Dinsdagnamiddag staat de Queen's Cup voor vrouwen op het programma en 's avonds is er de spectaculaire manche van de Worldcup vierspannen.

Woensdagavond wordt vrijgehouden voor de KBC kwalificatie voor de Worldcup jumping en nadien veranderen weer een twintigtal paarden van eigenaar tijdens de veiling voor jonge springpaarden.

Op donderdagavond worden de beste ruiters in de ring verwacht voor de Carlsberg Grote Prijs en is er de Worldcup dressuur. Vrijdagavond, op de slotdag, krijgen de toeschouwers de Worldcup jumping voorgeschoteld.

Voor de drie wereldbekerwedstrijden worden de beste ruiters en menners aangekondigd. In dressuur speelt België geen hoofdrol meer, maar de Belgische jumpingruiters, die het in de Worldcup nog niet echt goed deden dit seizoen, krijgen in Mechelen alvast een mooie gelegenheid om zich te bewijzen.

Het bestuur van de Vlaamse Liga Paardensport (VLP) heeft eventingamazone Karin Donckers, dressuurruiter Jeroen Devroe en de jonge endurance-ruiter Toon van den Troost genomineerd als VLP-sportpersoonlijkheid van het jaar. De winnaar wordt op 30 december bekendgemaakt tijdens Jumping Mechelen.

(GVDV)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen