Kleinjans als eerste solozeiler in Kaapstad

De Belg Michel Kleinjans (Roaring Forty) is dinsdag na 36 dagen, 21 uur, 40 minuten en 1 seconde varen in de eerste etappe van de Portimão Global Ocean zeilrace aangekomen in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Hij werd zo de eerste solozeiler aan de aankomst van de eerste etappe.

loa

Na dagenlang de race te hebben gedomineerd en in de eerste helft van het traject tweede te hebben gelegen in het algemene klassement, dwongen problemen met de mast hem druk uit de zeilen te halen. Toch stuurde hij een weerkundig tactisch sterke koers die van zijn oudere boot een geduchte tegenstander maakte van de snellere Open 40 boten. Het Duitse Beluga Team (Boris Herrmann/Felix Oehme) finishte in dezelfde klasse 50 uur voor de Roaring Forty.

Kleinjans keert nu even terug naar België. Intussen wordt zijn boot in orde gebracht. Hij is alvast blij dat de tweede start met een week is uitgesteld. "De boot moet 100% in orde zijn voor de tweede etappe over de Zuidelijke Oceaan, want de condities gaan heel wat zwaarder zijn", verklaarde Kleinjans.

De Portimao Global Ocean Race, die op 12 oktober van start ging, is een zeilwedstrijd om de wereld over 30.000 mijl in vijf etappes. Op 13 december start de tweede etappe naar het Nieuw-Zeelandse Wellington. Daarna volgen nog etappes naar het Braziliaanse Ilhabela, het Amerikaanse Charleston en het Portugese Portimao.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen